Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing Vilken mastfot?

  • JOHN_J_RAMBO

    Gäst
    12 juni, 2003 vid 16:01

    Jag har båda två..
    Funkar fint!

  • anonym-anvandare

    Medlem
    12 juni, 2003 vid 18:10

    den övre som jag har är vanligast i USA
    medan northpin, säkert störst, är vanligast
    i europa.
    Har haft båda och tyckte nog northpin var bättre,
    lättar att sätta fast speciellt i vattnet.
    Dessutom är den ju lite lättare.

  • oskie

    Medlem
    12 juni, 2003 vid 20:13

    Pinnen är väl lite modernare, den är något lättare att ta av och på i min mening. Sen kanske den sitter bättre, men det kan diskuteras. Men å andra sidan kan man ofta stoppa in överbliven nedhalssnöre in i masten/mastförlängaren med den gamla varianten (variant 1)…

  • surfen

    Medlem
    12 juni, 2003 vid 21:18

    Tjaba
    Har bägge sorterna och kan konstatera att Pin-systemet är hållbarare än US-systemet, US glappar upp i låsknopparna så riggen kan släppa om man har otur.
    VIKTIGT om du köper PIN-system kolla så att inte pin är iskruvnad där den sitter utan att den är en hel enhet enda ner till jointen!!!! För är den ditgängad så kommer det inte att hålla DEN BRYTS AV EFTER ETT TAG!!!

  • lars_k

    Medlem
    12 juni, 2003 vid 21:49

    Är inte alla pins ditgängade? Eller vilket märke kör du som är en hel enhet till jointen?

  • surfen

    Medlem
    13 juni, 2003 vid 06:32

    Nej på dom äldre pin-systemen så så var dom gängade, North har ändrat till en hel enhet det vet jag! Tror även NP har gjort det har du en med gänga kolla så det inte har börjat rosta vid gängen i så fall byt antingen till en ny Pin eller till den nya modellen av Pin!! grin.gif

  • poppo

    Medlem
    13 juni, 2003 vid 07:23

    tja speedo!

    har någon någonsion varit med om att en US/XT släppt?! det har inte jag under 10 år i alla fall. möjligt att US glappar lite mer, men det är marginellt vill jag påstå. dessutom tror jag inte pin är lättare än US, snarare tvärtom!

  • levieux

    Medlem
    13 juni, 2003 vid 07:45

    Alla i Uppsala vet att Mr Speedo seglar i farter där ett glapp på 1/1000mm kan ha katastrofala konsekvenser grin.gif grin.gif grin.gif

    För oss andra vanliga vindsurfare spelar detta inte så stor roll…
    Vi får kolla detta i morgon i Alnäs. Vi ses där laugh.gif

  • surfen

    Medlem
    13 juni, 2003 vid 09:27

    Poppo poppo,
    Tyvärr så händer det att den lilla vårtan släpper eller glappar upp i sitt fäste(fjäderstål), har du också snikvarianten av fästet där vårtorna går igenom plast istället för aluminium så är nog chansen stor att det pajar. Oftast då du gör ett riktigt plattfall. Vad vikten beträffar så är nog US/XT lättare än Pin-systemet. Tillbaka till Pin-systemet den jag nämde som var skruvad hittar man ofta på power-joint(gummiklumpen) och där ska man kolla att det inte börjar rosta! för då är chansen stor att det brister men som sagt det förekommer även på tendon-joint systemet som är lite modernare. Det här är ingen kritik av systemen men man kan ha det i åtanke om man köper beg/nytt.
    Sen så får den egna erfarenheten avgöra vad man tycker passar en själv.
    Ha det gott gossar…..

  • ola-h

    Medlem
    13 juni, 2003 vid 10:33

    Jag har också båda, dessutom har jag både “vanlig joint” och den mer moderna uretanvarianten (Streamlined) samt till råga på allt både den underdel med snabbkoppling (Chinook) som syns på den nedre bilden och vanlig “skruvunderdel” som syns på den övre.

    North pin har jag kört sedan 90, tror jag det var. Jag kan säga med rätt stor säkerhet att de inte går av om de monterats rätt. Det innebär att själva pinnen antingen skall vara i en del eller så skall M8-skruven vara rostfri. Dessutom måste man använda den feta brickan, dra åt skruven/pinnen rejält och LIMMA skruven. Om det hela gänger upp sig ens ett halvt varv kommer något snart gå av. Är det å andra sidan ordentligt monterat håller det bra. Jag har pinnar som jag kört i 5-6 (trots att man av utmattningsskäl borde byta allt dylikt med kanske tre års mellanrum max, oberoende av system).

    Kopp (US) tycker jag ockå funkar bra. Jag har aldrig varit med om att det lossnat eller ens glappat signifikant. OBS, det finns två snarlika varianter på diametern på koppen. Har ni glapp kanske ni kör en dålig kombination och då kan jag tänka mig att det blir problem.

    Rent användarvänlighetsmässigt tycker jag pinne funkar bättre. Det är dock betydligt enklare att konstruera förlängare för kopp. Många förlängare finns endadast för kopp. Troligen har ett koppsystem också större möjligheter att bli lätt.

  • ola_p

    Medlem
    13 juni, 2003 vid 18:25

    Kan passa på att komma med lite kritik mot prydes pinnförlängare, plastpluppen som man trycker in, kan lossna, och smätta iväg med bra sprutt så den blir svårthittad bland stenarna, men men… måste vara dålig konstrukton på just denna detalj. absolut bästa förlängaren borde vara pryde med kopp. Jag tycker att pryde längarnas nedhalsystem, stora blocken e klart bästa jag testat! med enda kritiken att ploppen kan smätta ur, men det problemet finns ju inte med us-koppen.Dock tror jag att själva prydefoten med koppen kan glapp en del…

  • anonym-anvandare

    Medlem
    16 juni, 2003 vid 09:15

    Den överlägset bästa förlängaren jag har provat är Windsurfing Hawaii Gold! Finns dock bara för US-system.

    Kolla: http://windsurfinghawaii.com/mastx.asp
    eller http://www.uniquestore.nu/surfunique.htm

  • surfarpojken

    Medlem
    16 juni, 2003 vid 11:52

    tja jag kör med den översta

Logga in för att svara.

Installera Surfzone som app?

For IOS and IPAD browsers, Only option to install PWA is to use add to home screen in safari browser

Surfzones app (PWA) har installerats.

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing Vilken mastfot?

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.