Senaste nytt Forums Röhällsudden, Stora Värtan i eftermiddag

  • Röhällsudden, Stora Värtan i eftermiddag

    Publicerad av andreas-t på 26 september, 2003 vid 12:41

    Funderar på att prova Röhällsudden (NO om Viggbyhomls båthamn) i norra änden av Stora Värtan efter jobbet idag (ca kl. 16). I måndags när det var lite si och så med SSV-vinden i Brevik, så svängde jag förbi Röhällsudden och tittade, och där såg det mycket bättre ut. Öppet ända nerifrån Lidingö. Är det någon som har erfarenhet av att surfa där? För många år sedan när det låg en brädgård vid udden, så var det ganska många surfare som klev i där, men på senare år har jag inte sett så många och inte provat själv heller för den delen. Kanske kom folk av sig när det var byggarbetsplats för de nya villorna under flera år? Nu finns iallafall en gräsyta att rigga på ner mot den lilla betongbryggan.

    /Andreas

    andreas-t svarade 20 år, 12 månader sedan 4 Medlemmar · 5 Svar
  • 5 Svar
  • dwilde

    Medlem
    26 september, 2003 vid 19:30

    Funkade det? Åkte lite på värtan tidigare i veckan vid ung. samma riktning. Klev dock i vid näsan och fick åka över till andra sidan(mot bogesundslandet tror jag) innan draget blev ok.

  • anonym-anvandare

    Medlem
    26 september, 2003 vid 21:38

    Röhäll funkar bra vid S-SV. Något större vågor än Näsa. Bra tryck ända in till stranden. Bra riggytor + parkering nära stranden om man går i vid bryggan vid Lorensviksvägen.

  • andreas-t

    Medlem
    28 september, 2003 vid 20:26

    Ja, det funkade bra. Vinden tryckte dessutom ihop sig bra mellan udden och Tornön, men om man kör däremellan, så får man gippa ofta smile.gif Speciellt kring Tornön blev det lite vågor, eller iallafall bra hoppramper. Med den vindriktning som var igår, SSV, så var det inte alltför svårt att kryssa sig förbi ön och då kan man fortsätta över hela Värtan. Såg att det var 4-5 andra som var ute och körde från Näsa Äng. Det verkade fungera hyggligt även för dem, när de väl tagit sig förbi Bastuholmen och ett par öar till, så att det var öppet mer mot Lidingö.

    /Andreas

  • surfskutt

    Medlem
    29 september, 2003 vid 09:12

    Vilken segelstorlek körde ni? Va nere o kollade vid 14 tiden och då verkade man behöva ett bamse segel för att kunna plana.

  • andreas-t

    Medlem
    29 september, 2003 vid 10:47

    Hm, jag var visst lite otydlig. Det var i fredags em/kväll jag var ute och körde (skrev svaret i lördags, men postade det först på söndagen…) I fredags blåste det 7-8 m/s i grundvind och 10-11 m/s i byarna och jag med mina 65 kg körde med 5.5 kvm.

    /Andreas

Logga in för att svara.

Installera Surfzone som app?

For IOS and IPAD browsers, Only option to install PWA is to use add to home screen in safari browser

Surfzones app (PWA) har installerats.

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums Röhällsudden, Stora Värtan i eftermiddag

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.