Senaste nytt › Forums › Vindsurfing › Konfen Vindsurfing › Köp nya BOARDS
-
Köp nya BOARDS
Publicerad av gurra1978 på 20 juli, 2004 vid 20:03Fint reportage om vindsurfingen i Sverige. Klart läsvärt.
gurra1978 svarade 20 år, 5 månader sedan 8 Medlemmar · 15 Svar -
15 Svar
-
Knatte
Gäst21 juli, 2004 vid 07:47Samtidigt kan man ju då, läsa testen av de nya slalombrädorna på marknaden
Snabbt förenklat så var det nog Starboard Hypersonic (111:an) som fortfarande regerade i klassen
Men det fanns några till, som Fanatic Falcon 120 och Exocet slalom S3 som var hack i häl.
Men de var diplomatiska och gav alla högt betyg och utsedde ingen direkt vinnare. -
Då har jag kanske fattat fel eller så kommer jag ihåg fel. Hypern sas väl vara mest allsidig både när det gäller höjd mot vinden och vindstyrka men om det är korta slalom banor (många gippar) som inte kräver bra höjdtagning så är dom andra bättre. Dom är mer förlåtande i gippar och är snabbare att komma igång med när man tappat planingen, samt att hypern når en maxfart och sedan inte går fortare medans en slalom bräda inte har en given maxfart på samma sätt?
-
Dom brädorna med mer vanlig slalom shape kanske har högra topphastighet men kräver bra mycket mer av den som står på brädan för att komma dit, Hypern tar chop och grov sjö i hård vind fantastiskt bra, det tror jag gör att man blir snabbare på en HS.
fart är inget utan kontroll
-
Knatte
Gäst21 juli, 2004 vid 08:50Du har rätt i vad du säger. Men jag tyckte nog, att man kunde läsa mellan raderna att Hypersonic fortfarande var den mest allsidiga brädan och fortfarande var den brädan som de andra skulle “want to beat”
Exoceten och Fanatic hade bättre planings och höjdtagningsegenskaper, Naishen var snabbare under blåsiga förhållanden mm. Men sammanvägt var nog Hypersonic den som aspirerade på overall titeln -
Nu kom ni av er… Det finns en större anledning till att köpa nya boards…
-
Vaa?? hade Exoceten och Fanatic hade bättre höjdtagningsegenskaper, är det möjligt?
-
Knatte
Gäst21 juli, 2004 vid 09:42Hmmmm..
Ett litet tankefel av mig. Denna gången läste jag igenom texten innan jag svarar
Det var planingsegenskaperna och inte höjdtagningsegenskaperna som var bättre på Fanatic/Exocet
Höjdtagningen var bäst på Hypersonicen, ifall det handlade om långa sträckor, men den hade lite mer problem ifall det var “tight slalom 8 segling”. Då var de andra brädorna mer likvärdiga.
Kontrollen var bäst på Naish/F2. Gipparna var lättast på Naish/F2 mm. -
ok! Jag tänkte väl det, Hypern ju tuggar höjd nästan som en formula
-
förlåt men reportaget var ju lite dåligt vad? Det handlar bara om varberg, öland: hagapark, trollskogen och torö… har jag missat något… JA!!!
vad har händ med t.ex. Halmstad, HELA Skåne och lite till. Det e ju som att skriva om Hawaii öerna men inte näma Maui…. eller hur?
Fina bilder men nästa gång ska man skriva lite mer, detta var väldigt tunnt, skulle inte loka mig om jag var utlänning…
aloha
ps: här en bild av gislövshammar idag, som inte var med i reportaget… hur kan man INTE nämna detta stället…. -
“Boards” skulle säkert kunna fylla ett helt nummer med enbart Sverige-spots men detta reportage rymmer bara tre stycken. Du kan säkert klura ut varför (om du tänker riktigt hårt)? Bättre med tre svenska spots än inga alls.
Anledningen till att de inte väljer Sveriges tre bästa spots är ännu lite klurigare så den kan jag passa på att förklara för dig. Här vill man visa att Sverige har många olika spots på många olika platser. Det hade förmodligen inte varit lika intressant för en eventuell turist att veta att det t.ex. finns tre mycket bra vågspots i ett och samma län. Därför skriver de inte om Halmstad utan låter i stället Varberg representera västkusten på samma sätt som Torö representerar Stockholms län.
-
fan jag ahr iotne boards numret å kan ikke få tag på det heller, men fan vad skriver de om varberg då??
-
jaså? jag har själv publicerat en artikel i holländska “surfmagazine” (upplaga >5.000) och i den har jag nämd ALLA spots från varberg till öland, förutom ÅSA och Torö… artikel var 4 sidor… inkl grymma bilder…
aloha
Logga in för att svara.