Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing Wave/feestyle VS. Freestyle

  • Wave/feestyle VS. Freestyle

    Publicerad av hakman på 1 september, 2005 vid 17:48

    Hej,
    Eftersom jag har kommit underfund med att min nuvarande bräda är för mycket slalom, planerar jag nu ett nytt köp.
    Till frågan: Där jag kör går det relativt små vågor när det väl går vågor överhuvudtaget, det är alltså oftaste choppigt plattvatten. Jag vill ha en bräda mellan 90 och 100 liter som både svänger snabbt och skönt, går att hoppa bra med i minivågor, och har tillräckligt stabilitet och uppbyggnad för att freestylea i både lättvind och hårdvind.
    För att fylla ut kraven till största mäjliga mån, ska man då välja en Wave/freestyle eller en renodlad freestyle. Förslag på brädor hade vart fint också!

    hakman svarade 19 år sedan 8 Medlemmar · 19 Svar
  • 19 Svar
  • emil_h

    Medlem
    1 september, 2005 vid 18:16

    Kan varmt rekommendera freestylewave. Har själv en 94 l jp och den är grymt rolig att köra med, även om jag har en större ren freestyle. Svänger bra, snabb och riktigt rolig att hoppa med! Dock är det väl antagligen aningen svårare att lära sig freestyle på en sådan? Känner du att du är sugen på freestyle, men fortfarande vill köra snabbt och bara hoppa – köp en fsw. Vet inte hur mkt du väger men JP´s näst största kanske vore något?

    Vh

  • hakman

    Medlem
    1 september, 2005 vid 19:15

    Hej,
    Jag väger strax under 70 kg. Jag är väldigt sugen på just att lära mig newschool-freestyle, så jag vil kunna hoppa hyffsat bra på både platt och minivågvatten. Funkar din bräda i lättvind också? Jag vil kunna träna segeltrick de dagarna som är nästan vindfria, och sedan mer freestylehopp och carve när det blåser mer.
    Tack.

  • hakman

    Medlem
    2 september, 2005 vid 08:32

    Ingen mer som har något att säga?

  • jaca

    Medlem
    2 september, 2005 vid 08:39

    Kan rekommendera Tabou Rocket Air 59!!! Har kört en säsong med den och är mer än nöjd! Kommer ursprungligen från oldschool slalom och vill ha mycket speed. Var helt inne på att köpa en Freestyle-bräda eller Freestyle/Wave tidigare. Ville bara ha EN enda bräda, så det gäller att hitta något heltäckande!! Testade renodlade freestylebrädor som förvisso är bra till freestyle, men lite tråkiga till annat speciellt om man vill ha lite fart på prylarna så började jag spana in Starboard Kombat. Orkade inte vänta på den förra hösten…, och så tycker jag att den var var lite för “fet”…. Då dök det upp tester på Tabou Rocket Air som var väldigt bra! Chansade och köpte en utan att testa den innan! Visade sig vara en lyckoträff! Fungerar mycket bra i vågor, snabb!, lättgippad, tillräckligt med volym för att lattja freestyle….. Kan tänka mig att den lutar lite åt super-X.
    Är som sagt mycket nöjd och kan varmt rekommendera den smile.gif

  • jaca

    Medlem
    2 september, 2005 vid 08:56

    Annars dyker det upp en ny intressant bräda från Tabou
    http://www.tabou-boards.com/2006/board/3s/3s_specs.html

  • adde

    Medlem
    2 september, 2005 vid 08:59

    Jag tycker du skall ha en riktigt freestyle. Skall man lära sig newschool trick så är det newschool bräda som gäller, absolut. Dessa funkar bra i lättvind (segelsnurr) och planar dessutom tidigt.

    /adde

  • jaca

    Medlem
    2 september, 2005 vid 10:45

    Svar till:


    Jag tycker du skall ha en riktigt freestyle. Skall man lära sig newschool trick så är det newschool bräda som gäller, absolut. Dessa funkar bra i lättvind (segelsnurr) och planar dessutom tidigt.

    [/ QUOTE ]Segelsnurr är oldschool trix som går bra att göra på vilken pråm som helst wink.gif Mycket mer newschool än Tabou 3S finns knappt! Skojar lite bara det är klart att han skall ha en freestylebräda! (Jag hade tröttnat ganska snart och köpt en vågis också) Ha de’ gött i helgen!

  • adde

    Medlem
    2 september, 2005 vid 10:48

    Tabou freestyle är nog mer newschool än 3S i så fall… laugh.gif

    /adde

  • jaca

    Medlem
    2 september, 2005 vid 10:54

    Ja ja om man är ute efter en renodlad freestyle!

  • hakman

    Medlem
    3 september, 2005 vid 07:43

    jag har bestämt mig för att det ska bli en ren freestyle, troligen runt 100-110 Liter. Jag vill ha ganska bra stabilitet och flytkraft, eftersom jag lättare ska kunna lära mig trick.
    Frågan är nu bara vilken bräda det blir; jag har funderat på F2 Chillin och Tabou freestylen. Vilka andra freestylebrädor i min literkategori finns det som är bra.

  • styret

    Medlem
    3 september, 2005 vid 08:12

    hur många som helst. mistral joker, fanatic skate, rrd twintip, jp freestyle, starboard freesex och många många mer. inte många dåliga brädor nuförtiden tror jag.
    vem du än pratar med kommer nog säja att just deras freestylebräda är grymt bra.
    ta den du kommer över billigast skulle jag helt ärligt säja…

  • jonatan

    Medlem
    3 september, 2005 vid 08:32

    Naish playmate 100 (råkar som av en händelse ha en till salu wink.gif)

  • anonym-anvandare

    Medlem
    3 september, 2005 vid 08:52

    Hej,
    det är nog sant att de flesta är fina, dock är jag änå met intresserad av Chillin. Playmaten var lite för dyr för mig. Är detnågon som vet vart man kan få tag på lite billigare varianter?
    hak

  • styret

    Medlem
    3 september, 2005 vid 09:02

    vilken bräda man TYCKER verkar ballast är väldigt viktigt också så kör på det. men tänk på att aldrig stirra sej blind på ett märke. Det är bland det bästa råden jag har fått inom surfvärlden som är jäääävligt märkesfixerad. vilket bara är puckat.

  • hakman

    Medlem
    3 september, 2005 vid 17:41

    Hej,
    Om du säger det så… cool.gif
    Jokern är jääävligt fräck, lätt den snyggaste brädan i år. -04 modellen är inte dålig den heller. Men är inte 115 L lite mycket, om man ska ta nästa snäpp ner är ju hela 12 liters skilnad. Den verkar sjuk, plus att det är flera som säljer den här på köp/sälj.

Sida 1 av 2

Logga in för att svara.

Installera Surfzone som app?

For IOS and IPAD browsers, Only option to install PWA is to use add to home screen in safari browser

Surfzones app (PWA) har installerats.

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing Wave/feestyle VS. Freestyle

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.