Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing Stubbies och annat kul

  • Stubbies och annat kul

    Publicerad av soulandradical på 2 november, 2005 vid 09:14

    Nå vad säger ni nu då efter någon säsong med stubbisar och andra nya vågisar/freewaves?

    *Rockar de fett och var/är de så bra som ni hade hoppats på i svenska förhållanden?

    *Vad tror ni om 06ornas vågshapes?

    *Måste erkänna att RRD har en väldigt stark “köpmagnet” inför nästa säsong. Men är det Culten eller Freestylewave man ska satsa på? Marknadsföringen går ihop och man kan få bägge till “vågbrädor” om man vill.

    *EVOn är alltid intressant men är det mer än enbart en vågridare?

    *Nån som testat något annat nytt kul?

    Är det läge för debatt eller är vi för tidigt ute?

    I morgon blir det förhoppningsvis vind i Skåne!

    lars_k svarade 18 år, 8 månader sedan 23 Medlemmar · 77 Svar
  • 77 Svar
  • oscar

    Medlem
    2 november, 2005 vid 10:38

    Jag har nu kört min Tabou Pocket Wave 85 en säsong och lyckats plocka en del fina dagar bla i Gislöv, Trollskogen och Lejet. Brädan är så tokigt skön på vågen! Snabba korta svängar med framfoten går lätt och smidigt, den håller farten skitbra och är en fröjd att hoppa med.

    Det negativa är att det tar lite längre tid att vänja sig vid längden, den går lätt upp i vind när man står still vilket gör att det blir lite fler vattenstarter än vanligt när man står och guppar. Den är även lite studsig och kan slå in med nosen i mötande chop lite hårt. Den är inte heller lika rolig att bränna fram på en insjö med som en vanlig vågis pga att stötigheten men speeden är det inget fel på som vissa hävdat har klockat 30.3 knop med GPS. Freestyle funkar bra då den ju är rätt bred och glider fint i vulcans och spocks (försök grin.gif).

    Jag är väldigt nöjd med min pocket wave och ser fram emot många sköna dagar på min stubbie.

  • lars_k

    Medlem
    2 november, 2005 vid 10:56

    Kul att du gillar Pocketen! Jag har en Pocket 78 05:a och har plockat pangdagar i Gislövs, Åsa, Lejet och Apel med allt från 5.3 till 3.4, onshore till sideshore.
    Har ungefär samma erfarenheter som du. Det är på vågen brädan excellerar. Grymt snappy i svängen och håller farten i cutbacken. Dräpte också all konkurrens i vågor upp till 3 m i SURF:s 05-våg test. En ny erfarenhet var att köra frontside på framfoten i sega 1 m vågor i byig 5.3-SSO i Apel!
    Dock är brädan inget komfort-paket. Efter några timmar på vattnet börjar den kännas jobbig att köra rakt fram. Choppen smäller duktigt mot nosen. Man förlåter den dock så fort man börjar rida en våg =)
    Känns också något stor när man har bra tryck med 4.0 och mindre. Den korta nosen höjer dock vind-rangen uppåt.
    Jag upplever fartmässigt att den har en max-speed som man inte kommer över. Det går inte snabbare även om vinden tar i. Dock är det ju en fördel i sega vågor att hålla farten nere i bottensvängen. Man hamnar ju lätt framför vågen annars.
    Planingsmässigt har den en mer markant tröskel än min tidigare stubby (AHD AW55). Man måste ta ett och annat pumptag när det är dåligt tryck och finlira mer med seglet i vindhålen.
    Kort sagt: En bräda för när man har vågridning som prio 1 (som jag…). wink.gif

  • philippos

    Medlem
    2 november, 2005 vid 11:19

    Själv har jag införskaffat mig en Mistral Syncro Fish 77 (226×57). Jag har bara seglat på den tre gånger hittills varav en i de rätta förhållandena dvs vågor. När jag köpte den var jag rädd att den skulle vara för liten för mina 80 kg men det visade sig inte vara några problem. Tycker att den känns väldigt lagom storleksmässigt och efter att några timmars segling så känns det bara skönt att brädan är 24 cm kortare än min gamla traditionella vågis. Tycker inte att brädan visar tendenser till att dyka bara för att den är kortare vilket jag upplevt tidigare då jag testat stubbies.

    Brädan är väldigt lättkörd och har ett riktigt bra flyt, den svänger kanon och börjar inte studsa bara för att det blåser 4,2. Framtill så har den avfasade kanter och längst fram någon slags spockshape likt Jokern. Detta ska man väl tolka som att det även går att utföra diverse freestylemanövrar på den. Det underlättar dock om man väger lite mindre samt är väldigt vass på att spocka om man vill sätta spocken på denna bräda. Poppen är dock över förväntan och det ska bli intressant att testa den som hårdvindsfreestyle.

    Förövrigt kan jag tillägga att orginalfenan (en smal sak på 24,5 cm) är alldeles för stor och att brädan är mycket roligare med en vågfena på ca 21 cm. Detta har dock antagligen inte testpiloterna på tidningen “Boards” fått erfara och därför fick brädan bara halvbra betyg. Sammanfattningsvis så föredrar jag min stubbie framför min gamla vågis, som känns snabbare, mest för att den är väldigt så lättkörd och behåller farten bra vilket jag tror kommer hjälpa mig att utvecklas som vågseglare.

    / Filip

    351608-Sen%20Filip.jpg

  • philippos

    Medlem
    2 november, 2005 vid 11:19

    Nosen

  • anonym-anvandare

    Medlem
    2 november, 2005 vid 11:43

    Pocket 06 is totally changed. With an V in bottom instead of concave it’s eating chop and keeps the other good things from the 05 modell.It’s really good

  • philippos

    Medlem
    2 november, 2005 vid 11:50

    HA HA HAAA! Hur många gånger har man inte hört frasen “It’s really good”. Kom igen nu! Har inte brädtillverkarna och alla teamriders något bättre argument än “really, really good”. I början var det kul. Nu är det nästan sorgligt.

  • lars_k

    Medlem
    2 november, 2005 vid 12:00

    Är den “really good” så är den ju det. Vafan är problemet? wink.gif

  • philippos

    Medlem
    2 november, 2005 vid 13:19

    Problemet är att “really good” egentligen inte betyder något mer än att brädan är riktigt bra. Men vad händer om alla brädor är riktigt bra. Ska man då till nästa år säga att alla brädorna är “really, really good”. Det kommer bli väldigt tjatigt i framtiden.

    Idag är alla brädor riktigt bra men inte för alla. Det görs i stort sett inga dålig brädor. Frågan är bara vilken som passar konsumenten bäst. “Really good” känns mer som “nu-har-vi-ändrat-lite-på-brädan-jämfört-med-förra-året-och-nu-är-den-helt-annorlunda-så-kom-och-köp-den-här-brädan-fort” vilket är synd med tanke på att många förbättringar av den nya modellen kanske då inte får den uppmärksamhet de faktiskt förtjänar. Varför inte profilera brädutbudet lite?

    Kort sagt så är jag trött på att folk bara säger att en produkt är jättebra. Det säger inte så mycket mer än att just den personen tycker att den är jättebra. Jag vill veta vad som är bra och varför den passar just den här personen så bra.

  • anonym-anvandare

    Medlem
    2 november, 2005 vid 13:40

    I just replied on the pocket wave 05 version contra 06 version (78 litre). And my experience on the difference between them. No hard feelings..

  • s

    Medlem
    2 november, 2005 vid 13:53

    Ööhh!
    Slut lägga in så stora bilder att hela skärmen blir fylld och man får scrolla i sidled för att läsa! Jag sitter ändå på en 20” skärm!

    /Staffan

  • basse

    Medlem
    2 november, 2005 vid 14:49

    Konstigt att de la med en 24,5 fena. Det enda som fanns inne eller!? laugh.gif

  • oscar

    Medlem
    2 november, 2005 vid 14:52

    Jag fick med en 24 fena till min Pocket 85, stog i katalogen att det skulle vara en 22a. Men bottenshapen gör att den faktiskt funkar rätt bra med 24 framförallt innan man vant sig vid att den inte är så riktingsstabil som en vågis med mkt V. Men jag har kompletterar med en skön Kelapro 22.

  • hakuna

    Medlem
    2 november, 2005 vid 16:30

    Svar till:


    Ööhh!
    Slut lägga in så stora bilder att hela skärmen blir fylld och man får scrolla i sidled för att läsa! Jag sitter ändå på en 20” skärm!

    /Staffan

    [/ QUOTE ]

    Vafgäzzre! (Några datornördar som kommer ihåg vad detta betyder?)
    Jag fick för mig att Steffo hade lagt in att alla bilder skalades om och om man ville se fullstorlek så fick man trycka på bifogad. Men detta hade jag tydligen drömt.

    /Niclas

  • clemens

    Medlem
    2 november, 2005 vid 16:34

    Hakuna, vi har drömmt identiska drömmar, läskigt!

  • philippos

    Medlem
    2 november, 2005 vid 19:02

    Svar till:


    I just replied on the pocket wave 05 version contra 06 version (78 litre). And my experience on the difference between them. No hard feelings..

    [/ QUOTE ]

    I suggest that you read my post again. Maybe you’ll understand it.

    Svar till:


    Ööhh!
    Slut lägga in så stora bilder att hela skärmen blir fylld och man får scrolla i sidled för att läsa! Jag sitter ändå på en 20” skärm!

    /Staffan

    [/ QUOTE ]

    Aj aj aj, Staffan det där låter inte bra. 20″ är på tok för litet. Dags att uppgradera!

Sida 1 av 6

Logga in för att svara.

Installera Surfzone som app?

For IOS and IPAD browsers, Only option to install PWA is to use add to home screen in safari browser

Surfzones app (PWA) har installerats.

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing Stubbies och annat kul

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.