Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing VAd tror ni om 6,1 på wsw 78?

  • VAd tror ni om 6,1 på wsw 78?

    Publicerad av donpedro på 17 maj, 2006 vid 14:02

    Hejsan, vad tror ni om att smäll på 6,1 på en rrd wave swallw 78? JAg väger cirka 70 pannor och brädan e 55cm bred. Om jag tar en stor fena tror ni detta kan funka? Jag vet att det självklart är mer optimalt med en större bräda och att det inte är så stora vågor när det blåser så lite men nu handlar det om att jag skulle vilja ha en enda bräda och samtidigt kunna vara ute och köra när det blåser 6,1. Ni tycker säkert att jag ska skaffa mig en större freestylewave istället men nu ere så att jag har denna bräda och jag gillar den supermycket. Så vad tror ni? är det möjligt ger det tidigare planing etc. Nästa mindre segel är 5,4.

    rrd svarade 18 år, 4 månader sedan 5 Medlemmar · 5 Svar
  • 5 Svar
  • ola-h

    Medlem
    17 maj, 2006 vid 14:42

    Med motsvarande kroppsvikt som du och väldigt mycket erfarenhet av att sätta stora segel på små brädor och med även lite erfarehet av Wave Swallow skulle jag säga att 6.1 är över gränsen för vad som är effektivt. Jag tror att du troligen planar tidigare med en bra 5.8:a. Det sagt, det _går_ troligen att montera på en 6.1:a och få planing på ekipaget, speciellt om du plockar på en lite freerideinriktad fena i lämplig storlek.

    Vad det exakjta rådet blir beror på lite övriga förutsättningar. OM du redan har 6.1:an är det ju bara att testa (låna en fena av någon om du inte har). Om du inte har 6.1:an finns två möjligheter. OM du tänker dig att så småningom komplettera med en större bräda är det troligen OK att satsa på 6.1 nu (med inskränkningar i prestanda och känsla med SW78:an inräknade) för att få en bra spridning på seglen så småningom. Om du inte kommer satsa på större bräda framöver skulle jag hellre satsa på en bra 5.8:a med ordentligt med bottendragmöjligheter. Det ger dig troligen tidgare planing och betydligt mer skoj.

  • donpedro

    Medlem
    17 maj, 2006 vid 14:52

    Tack för den infon!
    Nu har jag redan 6,1 och en större bräda men tanken e att försöka göra mig av med den större brädan eftersom bussen ska säljas och det blir lite mer meck att ha 2 brädor med en vanlig bil. Jag får väl helt enkelt prova och se tänkte bara om någon hade erfarenheter eller matematiska teorier. Men det får bli ett försök iaf. Sen blir det nog till att stuvva om i segellinjen om nått år till 5,8-5,0-4,2 så man har ett kompakt kit att röra sig med.

  • poppo

    Medlem
    17 maj, 2006 vid 15:16

    Hallå donpedro! Jag testade 6,3 en gång på swallowen och det var faktiskt inget vidare. Upp mot 5,7 funkar nog bra, men det är ju bara testa och känna efter själv. Hoppas du är nöjd med våg-ätaren i övrigt!

  • inge

    Medlem
    17 maj, 2006 vid 15:36

    Hej!

    Jag körde 5.7 på WSW i helgen, det gick bra…..

    /Joakim

  • rrd

    Medlem
    17 maj, 2006 vid 18:51

    Optimal största storlek ligger runt 5,3 , 5,7 max, men är väl stort enligt min erfarenhet, 1 säsong på WSW 78 och nu WC.

    RRDs seglerek stämmer ofta väldigt bra.

    Jag väger 75 kg.

Logga in för att svara.

Installera Surfzone som app?

For IOS and IPAD browsers, Only option to install PWA is to use add to home screen in safari browser

Surfzones app (PWA) har installerats.

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing VAd tror ni om 6,1 på wsw 78?

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.