Senaste nytt › Forums › Kitesurfing › Snökite › guerilla vs extacy
-
guerilla vs extacy
Posted by wisco on 29 januari, 2007 at 12:10tja, ni som kan. får man lite jämförelser på de två, bägge är 13m. Nån av dom som absolut inte lämpar sig för en nybörjare?
Väger 75, har bara kört “vanlig” kite en vecka i egypten, samt lite med en 2.2meters “hobbykite”.tobas replied 17 years, 10 months ago 14 Members · 41 Replies -
41 Replies
-
Jag skulle satsa på Guerilla om du bara kan välja mellan dom två. Ingen av dem är bättre än en vanlig bowkite för en nybörjare. Varken på vattnet eller snön.
-
tackar!
ämnar mest köra snö, trodde det var foil som gällde då
-
jo många säger att foil lämpar sig för snö. Bularoo är dock bests snö kite, bow, med one-pump och extra skydde på LE. Tror det är lägre AR. Ska man inte på toppturer så tycker jag LEI funkar utmärkt. För mig skulle det vara enda anledningen att köpa foil.
Att den sen funkar lika bra på vattnet gör den ju inte sämre…
Tror fler tillverkare kommer med LEI gjorda för snöbruk.
Tror snart att du kan få klämma på en hos surfstore, om du kör ett par mil sydväst
-
Bularoon e grym, testade den på snö idag för första gången. Namnet kanske inte e de ballaste men vilken kite… Björn lär ha dom på hyllan f.r.o.m nästa vecka.
-
@ollefax 362465 wrote:
Ska man inte på toppturer så tycker jag LEI funkar utmärkt.
Att välja foil för snö är kanonrätt om man kör turer, eller toppturer. Det är jäkligt praktiskt och väger inte så mycket. Med öppna celler är det det enda säkra alternativet när du inte säkert kan gå hem. Men kiterna du kikade på har stängda celler och samma begränsningar i säkerhet som uppblåsbara, men sämre depower (och därmed svårare att lära sig på). Däremot är de lättare.
Fast att märkena ska ta fram en “snöspecifik” tub-kite tror jag inte på. Alla platta kiter på marknaden funkar på snö så jag ser inte behovet. Å klarar den vanliga kiten inte lite snö så skulle jag tänka om innan jag köper den, ens för vatten och sandstränder.
-
Många som snökitar kör på LEI. Inga problem med det, se vilken dag som helst på hardangevidda.
LEI är lite klumpigare att rigga, inget snack om saken. Men folk vill köra LEI och väljer fortfarande att pumpa i -5C… även de som endast kör på snö.
Som jag ser det är det endast åkegenskaperna som kan vara anledningen till att folk pumpar på vintern eller?
Att best ser en markand och gör en kite specifikt för snökite bekräftar väll det?
-
hummm….
Olle, båda dom kitesen han nämner funkar fint på vattnet också. inte sådär grymt spännande men dom funkar. Foil sjukt mkt smidigare på snö. har kört en del med båda. Vet inte hur många Leis jag fick hjälpa då jag körde foil i sälen. Har också själv strulat en del med LEI på snön då jag tappat den. Fast man har femte lina så kan det jävlas en hel del med LEI. En LEI kräver ofta rätt mkt vind för att backa upp, något som det kan vara dåligt med vid marken då det kan vara träd, kullar mm i vägen. Mojnar vinden ner kan det också vara kört att få upp en LEI på snön. Det handlar inte om toppturer utan det räcker med 500m ut på ett gärde för att du ska hinna förbanna kiten och vinden ett antal gånger medans du traskar tillbaks i djup snö bärandes på kite och snowboard.
Sen sliter skaren något grymt på en LEI, min SS såg förjävlig ut fram efter bara några dagar på snön. Har inte sett något slitage på foilen av detta.Milk, Du menar alltså att en Bow är lika säker som en foil med stängda celler? det kanske låter otroligt för dig men en foil med stängda celler går fint att flagga ut också, den blir 1-2dm tjock när den är fylld men den ger definitivt mindre drag än en uppblåst LEI.
Sen har väl varken extacyn eller guerillan dålig depower? Jämfört mot en gammal c-kite är dom ju grymma och dom ligger troligtvis i ungefär samma prisklass. Du kan ju inte jämföra mot en ny bow för 10 loppor.Mitt råd är att skaffa en foil om du ska köra mest snö. Antingen en med stängda celler så du kan ha samma året runt (vilket är jäkligt smidigt) eller så skaffar du en billig opencell och sen framåt sommaren köper du en billig c-kite. Troligtvis komemr du som resten av oss att fastna för denna sporten och vilja ha bättre grejor sen. Skaffa nåt att börja med så kommer du märka vilka egenskaper du vill ha och ha mer koll när du köper nästa kite.
-
Vet inte varför man orkar bry sig och skriva. Bara tråkigt att höra folk dissa C-kite på snö. Har kört i fjällen med C och det funkar utmärkt, 5e i LE. Sällan jag har behövt hjälp med den upp.
Hade han PS2 en gång, men lyckades sälja innan det ens han bli snö. Det är en bra stabil kite, super till cruising, men jag vill ju lite mer än så….
-
Asså, mitt inlägg var bara för att bekräfta ditt Ollefax. Ville bara förtydliga när jag tycker det spelar roll, annat än bekvämlighetsmässigt på snö. Fast jag glömde skriva “jag håller med” vilket jag naturligtvis skulle gjort, det är faktiskt jäkla svårt att tolka alla rätt på forum. :I
Pjoter:
Jag gissar att man kommer över en billigare bow, någon av lågprismodellerna för samma pengar som en gammal exacty eller Guerilla. Och jag hävdar att även en tidig bow har bättre depower än dom.
Och att en flaggad kite med stängda celler blir en decimeter tjock tror jag inte på, glöm inte att jag lärt mig kita på stängda celler. En platt kite hängande på femte linan har inte mer restdrag än en foil med stängda celler, oavsett lösning. Jag haft möjlighet att testa release på både FDS och andra lösningar och alla är sämre ur det perspektivet än öppna celler.
Vika kiten på mitten varianten har jag själv tvingats ge upp att launcha efter att jag löst ut den på snö. (Kanske skall skyllas på en sämre bridlelösning som trasslade lätt iofs, jag har inte testat alla märken och modeller)Slutligen så håller jag med även Pjoter, det är inte din sista kite du köper ändå:). Du lär dig snart att själv värdera vad du vill ha, och du blir duktig på att känna efter själv på demodagar. Men depower tycker jag en nybörjare ska sätta högt på önskelistan.
-
Tack för alla svaren! Jag har bestämt mig, det verkar vara ett hyfsat bra val och i mitt fall är det pris och tillgång som spelar in också. Visst jag kanske fastnar och vill köpa mer sen, men å andra sidan är det inte min första prylsport och i nuläget är sommarhalvåret mer eller mindra upptaget av en annan dyr sport…
Ses kanske på snön! -
@Milkman 362485 wrote:
Fast att märkena ska ta fram en “snöspecifik” tub-kite tror jag inte på. Alla platta kiter på marknaden funkar på snö så jag ser inte behovet. Å klarar den vanliga kiten inte lite snö så skulle jag tänka om innan jag köper den, ens för vatten och sandstränder.
Herr Mjölkman, vi ställer som sagt upp alla dagar i veckan i med en jämförelse mellan Ozone och Waroo’n när det gäller både kvalité, pris och prestanda och allt annat du kan hitta på !
-
haha. Ja, jag kan inte. Både för jag inte hållt på länge nog på vatten så jag kan nog inte mäta mig med dig, o store kitemogul. och för att jag inte kan kommande 6 månader efter korsbandsoperation.
Jag ville mest framföra att en bra bow inte är sämre för snö bara för att den inte “är gjord för snökiting”. Det är en typisk marknadsföringsgrejj bara.
Ta Naish Boxer tillexempel, Massor med scuffprotection tyngre material i LE och duk än många andra drakar. Den är gjord för vatten men håller garanterat måttet apbra på snö också, utan att vara snö-specifik. -
@Milkman 362577 wrote:
haha. Ja, jag kan inte. Både för jag inte hållt på länge nog på vatten så jag kan nog inte mäta mig med dig, o store kitemogul. och för att jag inte kan kommande 6 månader efter korsbandsoperation.
Jag ville mest framföra att en bra bow inte är sämre för snö bara för att den inte “är gjord för snökiting”. Det är en typisk marknadsföringsgrejj bara.
Ta Naish Boxer tillexempel, Massor med scuffprotection tyngre material i LE och duk än många andra drakar. Den är gjord för vatten men håller garanterat måttet apbra på snö också, utan att vara snö-specifik.Nu är det inte så att Bularoo är samma drake som Waroo fast snöspecifik.
Bularoon gjordes med one pump för att underlätta pumpningen på vintern när det kan bli lite kallt om fingrarna att mecka med ventilerna längre än nödvändigt.
Bularoon är även lite mer stabil än Waroo’n då man inte kör Mountainboard och snö där det är kust och fritt fram för vinden, att den är snäll när man åker under den passar även tiktigt bra när man kör vågor och ibland hamnar nedanför kiten, det är en mid-ar drake som är mer snabbsvängd än Waroo’n.
Att dom sedan satt på lite protection för Mountainborard och snökitare som ofta kanske drar leading edge på hårt underlag kan du se som en bonus.
Log in to reply.