Senaste nytt Forums Kitesurfing Kitesurfing 4 dummies Vattenstart med C-kite???

  • Vattenstart med C-kite???

    Publicerad av badt på 15 mars, 2011 vid 23:23

    Någon som kan förklara hur man vattenstartar en C-kite??? Jag har en god vän som ska börja köra C-kite nu till våren. Själv kör jag en naish cult 09 och vågar inte riktigt säga att han ska göra som med min naish ??? Fick problem med bodydrag i sommras då jag inte visste att c-kite är som powerkite. När min kompis skulle lyfta kiten första gången så hjälpte det ju inte att jag stod bakom och sa pumpa pumpa när kiten föll ner igen ju mer han drog bommen åt sig, fan sa han och släppte bommen medans vi sen surfade på magen:) har aldrig garvat så mycket som då:) konstigt dock att dom inte berättade detta för mig på min Kitekurs … Dom visste ju trotts allt inte vad jag kanske hade för kite? Aja nu är det löst iallafall, men det nya problemet är hur jag ska förklara vattenstarten som jag tro inte är på samma sett som min naish cult??? Någon som har litet tips till mig kanske så vore det toppen:)

    badt svarade 13 år, 6 månader sedan 4 Medlemmar · 4 Svar
  • 4 Svar
  • regfellow

    Medlem
    16 mars, 2011 vid 16:27

    Ett sätt med C-Kite är att man går snabbt emot, simmar mot kiten när den ligger på vattnet kl 12 så den lägger sig på rygg, sen drar man i en styrlina så vinder får grepp och den lägger sig på sidan vandrar ut mot 3 alt 9.

    Misstänker ju ädre modell man har desto mer teknik.

    /M

  • maackaan

    Medlem
    17 mars, 2011 vid 21:20

    Finns lite olika system, men som på naish torch 2010 drar man bara lite i 5-e linan och en styrlina samtidigt så startar den. Blåser det bra är det bara att dra i en styrlina. Sjukt smidigt och enkelt faktiskt.

  • martin

    Medlem
    18 mars, 2011 vid 08:35

    Kolla från 30 sek i den här videon:

    http://www.kiteworld.tv/the-basics/water-re-launch/

    Det är inte helt enkelt, så träna på grunt vatten först, och gärna med en medhjälpare. En del kites är känsliga för att man släpper efter för mycket när dom väl ligger “på rygg” och kan då börja tumla bakåt. Släpp alltså efter lagom tills att kiten vänder över och ställer sig med tipparna uppåt och påbörja sedan relativt omgående processen med att försöka få den utåt kanten på fönstret. Dra inte för mycket heller i styrlinan i början, för då kan kiten suga fast i vattnet och ramla över igen. Det räcker med lite vindfång i tippen för att den ska börja vandra och sen drar man gradvis mer så att den går över till normal sidelaunchposition ute i fönstret.

  • badt

    Medlem
    18 mars, 2011 vid 14:46

    Tack ska ni ha alla!!!

    Era svar har varit till stor hjälp, nu har jag fått en bra uppfattning på hur en C-kite funkar.

    Tack för hjälpen!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Logga in för att svara.

Installera Surfzone som app?

For IOS and IPAD browsers, Only option to install PWA is to use add to home screen in safari browser

Surfzones app (PWA) har installerats.

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums Kitesurfing Kitesurfing 4 dummies Vattenstart med C-kite???

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.