Senaste nytt › Forums › Kitesurfing › Konfen Kitesurfing › bomlängd och knutar?
-
bomlängd och knutar?
Publicerad av Borttagen användare på 20 juli, 2004 vid 20:57Har jag fattat allt rätt när det gäller bomlängd? Lång bom=snabbare kiterörelse. Och vad är det man förlorar på att ha en lång bom?
Knutar på linor som man har flugit med finns det ens en chans att få upp dem och har någon några tips på hur?
$
Borttagen användare svarade 20 år, 9 månader sedan 6 Medlemmar · 8 Svar -
8 Svar
-
Tänkte faktiskt inte svara på din fråga utan bara säga att ”Pourque Maria!” måste vara från Pablo Fransisco! …”In the city, you must fight to survive, he sold tortillas on the corner..”
-
Svar till:
Tänkte faktiskt inte svara på din fråga utan bara säga att ”Pourque Maria!” måste vara från Pablo Fransisco! …”In the city, you must fight to survive, he sold tortillas on the corner..”
[/ QUOTE ]
”GET DOWN!”, ”ONE MAN, ONE DESIRE”…Mja…
Lång bom ger ju större utslag och därmed så svänger det snabbare. Nackdelen är väll att du får dra något mer för att ta fördek av det utökade utslaget. Åtminstonde om du håller ute i ändarna på bommen.Knutar, dom går att lösa upp. Ta en näbbtång och knip lite försiktigt i en av linorna i knutten. Jucka lite med den fram o tebax så brukar de släppa efter ett tag. Dock så är det ingen enkel sak. Personligen använder jag oftast tången från ett Leatherman Multitool, anser det går bäst med dem.
-
Borttagen användare
Borttagen användare20 juli, 2004 vid 21:47Tack så mycket mannen, tången åkte just upp ur verktygslådan.
-
Vi kör med 50 cm <12 m2 och 60 cm >14 m2
Men jag tror det skiljer något mellan olika fabrikat, dessa siffror gäller för Ocean Rodeo Bronco. -
Svar till:
Tack så mycket mannen, tången åkte just upp ur verktygslådan.
[/ QUOTE ]
kan hjälpa om man kokar knuten någon minut med! -
om man steker den tills en fin gyllenbrun yta uppstår så härdas linan å blir stark som kevlar!
bäst till detta passar en gjutjärnspanna med riktigt smör i. -
Svar till:
om man steker den tills en fin gyllenbrun yta uppstår så härdas linan å blir stark som kevlar!
bäst till detta passar en gjutjärnspanna med riktigt smör i.[/ QUOTE ]
Funkar kanske med en fondy?
-
Borttagen användare
Borttagen användare23 juli, 2004 vid 17:51Svar till:
Svar till:
om man steker den tills en fin gyllenbrun yta uppstår så härdas linan å blir stark som kevlar!
bäst till detta passar en gjutjärnspanna med riktigt smör i.[/ QUOTE ]
[/ QUOTE ]
Japp när allt annat gick åt helvete testade jag steka knepet och kan härmed rekomendera det till alla som sitter i samma sitts. linan blev al dente och när man var klar med att smaska i sig 30 meter lina så använder man resterande linor som tandtråd mycket trevligt.
Funkar kanske med en fondy?
Logga in för att svara.