Senaste nytt › Forums › Vindsurfing › Konfen Vindsurfing › Cheese roll
Tagged: freestyle, våg, våg freestyle
-
Cheese roll
Posted by tobc on 25 augusti, 2004 at 20:13tänkte ge mig på detta trix nu så jag skulle uppskatta några spontana råd vad man ska tänka på.
vad är min. vågor för att lyckas med den?tobc replied 20 years, 3 months ago 4 Members · 5 Replies -
5 Replies
-
Coolt trick, kolla in tråden:
http://www.surfzone.se/forum/showflat.php?Cat=&Number=70676&page=&view=&sb=5&o=&fpart=1&vc=1
-
Du behöver inte stora vågor, även om det underlättar. 0.5-1-meters funkar helt ok. En brant våg, eller en dyning med brytande topp funkar bäst.
Var inte orolig för masten, nosen eller bommen, du kommer förbi bara genom att säga käserolle!
Så här gör jag: Ungefär när jag träffar toppen på vågen (innan häcken lämnat vågen) skotar jag hem som bara den med bakre handen och släpper ut den främre handen i samma rörelse. Jag häver mig framåt och åt lä med främre axeln samt försöker vrida huvudet bakåt (underlättare rotationen) Samtidigt så drar jag upp benen. Sen är det bara att invänta plasket
Se bara till att rycka ordentligt med bakhanden. Ha den gärna långt bak också innan du påbörjar manövern.
Landningen är det som är svårast att göra snyggt för hela käserollen ser lite flaxande ut som manöver jämfört med t.ex. bakåt och framåtloop.
Landningen: Håll benen uppdragna länge, annars hamnar brädan en bit ifrån dig samt kör du ner häcken lodrätt först. Skicka upp/fram seglet när du landat så att du kommer iväg i en vattenstart. Sen kan du öva på att sätta dom ståendes…Kör hårt, oldskool rules
EDIT: Läste igenom svaren i ovanstående tråd. Staffans svar var klockrena. Mitt inte så bra… (men det funkar om jag ser det framför mig och gör det här på kontoret… )
-
Drömt om att rotera sen första gången man såg Cesare Cantagalli göra ostrullar i Aloha Classic-videon. Undrar om man ska våga sig på ett försök nästa gång man kan ge sig ut med 4.5
-
Det är inte att rekommendera med särskilt stora segel detta fabulösa trick va?
Log in to reply.