Senaste nytt › Forums › Vindsurfing › Konfen Vindsurfing › F2 Rave (twin)?
Taggad: freestyle, våg, våg freestyle
-
F2 Rave (twin)?
Publicerad av _frippe_ på 11 november, 2009 vid 21:32Jag kikar runt efter en ny vågis och den måste ju såklart enligt rådande trend ha minst två fenor 😉
En bräda som dykt upp då är F2 Rave (85an). Jag har inte sett några tester eller hört någon som kört på den så lite info skulle vara intressant.http://www.north-sails.com/products/detail.asp?iProductID=1255
Grafiken behöver ni inte kommentera, den är inte snygg det har jag redan insett :crazy:
rasmus_w svarade 15 år sedan 6 Medlemmar · 7 Svar -
7 Svar
-
78L´09:an fick mycket bra betyg, testvinnare i tyska surf.
-
Nu har du missuppfattat, detta gäller:
1. Grafik
2. Prestandaså därför går den brädan bort!
-
En produktionstwin kostar alltså uppemot 17000.
Mina custom twinfins från Moo Custom kostade 12000 levererad till dörr, eller 13000 med ett extralager Dyneema. Jag tror Svenne kan fräsa o limma en svensk custom från ungefär samma priser (utan övre gräns förstås, beroende på lullull-nivå).Bara som jämförelse. Men du har kanske ett bättre pris på G?
-
Ja nypriserna på produktionsbrädor är sjuka nu… Men jag kommer inte att betala så mycket utan letar fjolårsmodeller i Sverige eller Tyskland. Jag är lite sent ute och behöver brädan till min Sydafrikaresa den 23e dec så både Svenne och andra custom går tyvärr bort (antar jag utan att ens ha frågat…).
-
Av tråden “jag byggde visst en Starboard” fick jag intrycket att Svenne närapå svänger ihop en bräda på en grisblink (plus diverse härdningstider) om han måste, vill och orkar, så det kanske bara nästan är kört med custom.
-
Custom is here to stay – eller snarare på väg tillbaka! Dels har fräsarna blivit billigare, och fräs är grymt bra om man inte är en mastershaper med tusentals brädor under bältet (konstig översättning?), dels är nivån på vindsurfare högre än någonsin, dvs vi vet vad vi vill ha och vågar gå på egen kunskap i stället för katalogbull och skeva tidningstester. Givet att man och den shaper man arbetar med har lite koll, kan man även få mer extakt vad man vill ha, både vad gäller shape och material. Om lamineraren är duktig så blir det dessutom högre konstruktionskvalite på slutprodukten.
Möjligen kan man även hänvisa till att en hel del material (t ex frigolit och epoxy) tillverkas lokalt eller någorlunda nära och gör custom lite mer miljömässigt, men med tanke på hur mycket vi flyger omkring med både oss själva och våra prylar känns kanske det argumentet inte helt 100%.
Starkaste argumentet är att det är fasen så mycket roligare att vara med i processen, tillsammans med shapern och designa sin egen lilla going, än att köpa serieproducerat. Man får liksom ett djupare förhållande till sitt material.
/JB
Med nästan färdigt shapeskjul!
-
Jag tror dessutom att “katalogbull” och cnc-fräst går utmärkt att förena om man vill. Allt som behövs är ju att shapern har ett gäng standardshapes klara så hen bara behöver “trycka på en knapp” när nån beställer. Samma shape varje gång = hen vet redan hur shapen funkar och kan sno ihop en laddning bull som ligger klar kör oss katalogbitare.
Logga in för att svara.