Senaste nytt › Forums › Vindsurfing › Konfen Vindsurfing › Gipptips!!!
-
Gipptips!!!
Publicerad av anonym-anvandare på 8 augusti, 2001 vid 15:39Någon som har goda råd och tips om hur man lättast lär sig gippa på en 100-liters bräda, jag kan inte gippa på någon bräda överhuvudtaget. Finns det bra filmsnuttar på gippar att ladda hem från nätet någonstans?
Ha det!
anonym-anvandare svarade 23 år, 3 månader sedan 2 Medlemmar · 7 Svar -
7 Svar
-
Leta i gamla nummer av tyska SURF. De går igenom allt mycket tydligt och visar med bildserier hela gippen, samt vad som skall göras resp inte göras.
-
Leta reda på en pråm typ 250 l. och ett gammalt 4.0 segel och ge dig ut i 2-6 m/s. Detta ger dig maximal chans till att kunna gippa!
Lycka till! -
Om du läste nogranare så skulle du se att killen(eller tjejen) ville gippa på en 100-liters bräda! Ju!
-
Titta in på http://www.the-daily-dose.com/
Gå sen in under “moves” och sen “halse” , (som är tyska för gipp) så ligger det olika videosnuttar som du kan kolla in. Texten är fstås på tyska men det kan man stå ut med. -
finns en film som heter “Jibing with Alan Cadiz” 2 timmar med BARA gippar! Han lär ut gippen, vanliga fel samt alla sjuka gippar som vulcan, duckjibe och sånt där!
-
Jag har precis kommit på det (planingsgipp alltså), det funkar inte varje gång men ändå:
* Kliv ur bakre stroppen, haka loss selen, flytta bak bakhanden
* Fall av till slör och se till att få upp farten igen till max
* Tryck till med bakfoten, skota hem, försök hålla vikten inåt, framåt (böjda knän)
* Släpp bakfotstrycket ganska snart efter brädan börjat carva, står kvar med främre i stroppen
* Släpp runt seglet ganska snabbt (typ läns-slör åt andra hållet)
* Skota hem på slör åt andra hållet
* Kliv ur med gamla framfoten och körSvängen blir från slör till slör vilket är bra mycket enklare än att satsa på 180 grader då i alla fall jag alltid stannar upp
Kom ihåg: skota in, luta framåt inåt, tryck till med bakfoten och följ med i svängen, står kvar till du är klar med gippen — Lycka till
Logga in för att svara.