Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing Klubben vill köpa skolbrädor mm – vilka butiker?

  • Klubben vill köpa skolbrädor mm – vilka butiker?

    Publicerad av petter_f på 19 september, 2014 vid 12:03

    A very open question, I know, but as a couple of Swedish stores haven’t answered my emails yet I thought I’d open it up for suggestions of other shops in Sweden or Europe.

    Does anyone have suggestions on reliable stores who’d be interested in doing a good deal on a bunch of beginner boards and rigs for our windsurfing school/club in Klagshamn?

    Surfclub Klagshamn has been using old ‘planks’ for years and years, and they have been great. But we thought we’d spice up our collection with modern boards too.

    Send links or PM me.

    Cheers.

    dr-masse svarade 10 år, 3 månader sedan 9 Medlemmar · 12 Svar
  • 12 Svar
  • sailortrash

    Medlem
    19 september, 2014 vid 13:40

    Why use a middleman (whom is not interested anyway). Register a company and cut the price a bit. Or check out alibaba.com, as you’re into buying more than one board.

  • pjamting

    Medlem
    19 september, 2014 vid 14:36

    Jag var inne på Alibaba och kollade på brädorna de hade och de är ju väldigt lika de kända märkena om man säger så. då en stilla tanke som vaknade var är det så det funkar att de kända märkena som Naish, JP, RRD osv köper no name brädor och sätter ettiketter på dem bara. elller har de egna fabriker?

  • rillestark

    Medlem
    19 september, 2014 vid 17:57

    Här tillverkas de flesta brädor idag oavsett märke. Dock har varje märke sin egen unika design så vitt jag vet. 🙂

    http://www.cobrainter.com/

    Frid!

  • sailortrash

    Medlem
    19 september, 2014 vid 18:28

    Alibaba lever på att plagiera allt som inte har aktuella patent. De är helt öppna med det och det är därför det gått så bra i Kina. Så det är väl modeller som vart bra fast som inte är patenterade längre antar jag…

  • bicless

    Medlem
    20 september, 2014 vid 13:03

    Två brädor kan se lika dana ut på ytan men den ena kostar 3 gånger så mycket och det skall den göra också. Det är ju inte bara kladda ihop nått. Det skall vara rätt materialval, rätt konstruktion, förstärkning kring stroppar, boxar, rails, mastfot etc. All laminering skall vara korrekt utförd utan torrlaminerinar, budgetresin, etc. Man kan garanterat smocka ihop en bräda för 3000.- men den kommer inte hålla bra och vara styv. Vid reor är priserna på märkesbrädor ofta väldigt nära produktionspriserna. Så nära att det lönar sig inte starta eget brädmärke och försöka sälja billigare. Kolla hur olönsamma 8 av 10 brädtillverkare är så förstår man att det finns inga övermarginaler i brädproduktion. Ytterliggare än sak som talar för detta är att ingen stor vattensportbutik har eget märke på brädor. Finns inga marginaler. Däremot är egna master, segel, bommar rätt vanligt. Brädförsäljning är det sämsta man kan ge sig in på i vattensportbranschen gissar jag ur ekonomiskt perspektiv.

  • svensson61

    Medlem
    20 september, 2014 vid 15:08

    Det är inte så värst bra marginal på segel heller i branschen har jag upptäckt 🙂

  • snej

    Medlem
    20 september, 2014 vid 16:38

    Nu är det kanske lite off topic men ni menar alltså att tex fanaticbrädorna, (2015) som nu kostar ofantliga 19000 kr!!, har dåliga marginaler??

  • kinetic

    Medlem
    20 september, 2014 vid 17:31

    Frågan är hur många som verkligen betalar 19000 för plankan, är inte helt ovanligt (väl?) att “säljpriset” är någta tusenlappar lägre…Sen finns det självklart marginaler, men betydligt lägre än vad man kanske har i andra branscher…

  • sailortrash

    Medlem
    20 september, 2014 vid 18:18

    Alla prylar i den prisklassen har en kass marginal. Hela grejen bygger på merförsäljning. Det är “skrivar” affärsmodellen – köp en skrivare för 500:-, varje gång du får slut på bläck kostar det 400:-. På skrivaren har du kanske i bästa fall en 40% marginal på bläcket 90 typ. Jag sätter ngt på att omsättningen på brädor ger stora siffror, men vinsten i affär plockas ut på tillbehörsförsäljning, typ våtdräkter och mastfötter och sånt. Beviset är ju att alla större märken bygger upp identiska affärsmodeller där alla säljer allt. Rrd och np är väl föregångarna antar jag.

  • bicless

    Medlem
    21 september, 2014 vid 21:17

    Håller med föregående talare. Är gammal far east inköpare. En produkt typ aircondition som byggs för 100 dollar = 700 SEK i asien säljs för ca 3500 + moms i butik i Sverige. Dvs faktor 5. Det är massa kostnader emellan, bruksavnisning, miljöavgifter, transport, distribution, garantiavsättning, lagerkostnader osv så det blir inte mega vinst utan en liten vinst för olika aktörer som hjälper till med olika bitar på vägen. Jämför kläder, man kan producerar en kvalitetsjacka för 35 dollar som du kan sälja för 2000 + moms i butik. Nästan faktor 10 mellan tillverkningskost och butikspris. Sen blir ju en jacka inkurant (prissänkt) snabbare på grund av mode men klarar man sälja fullpris är det många som kan tjäna pengar på varje jacka som säljs. En vindsurfinbräda har mycket mindre distans mellan produktionskost och försäljningspris än både kläder och air condition. Tittar man på det som affärsman utifrån investering och avkastning överger man nog vindsurfingbrädor på studs. Men sen kommer ju passionen in och därför bubblar det endå upp nya entreprenörer, varumärken mm med jämna mellanrum men en del ger upp efter några år när de knappt kan plocka ut lön.

  • svensson61

    Medlem
    28 september, 2014 vid 21:41

    Ja, vad vore livet utan windsurfing. Det är ju så jädra kul och är man sedan prylgam, early adopter och gärna lite naiv så är det lätt att ge sig in i leken,

    /En som bara pratar av egen erfarenhet :tongue:

  • dr-masse

    Medlem
    30 september, 2014 vid 09:03

    @Snej 727842 wrote:

    Nu är det kanske lite off topic men ni menar alltså att tex fanaticbrädorna, (2015) som nu kostar ofantliga 19000 kr!!, har dåliga marginaler??

    Det har varit rätt många trådar på det ämnet genom åren…

    http://www.surfzone.se/forum/showthread.php?11060-PRODUKTIONSKOSTNAD-BR%C3%84DOR-SEGEL
    http://www.surfzone.se/forum/showthread.php?68452-Br%C3%A4dpriser-2010

    och kanske framförallt…
    http://www.surfzone.se/forum/showthread.php?20900-St%C3%B6ld-!

    Och sammanfattningen är väl att även en bräda som kostar 19 000 i butik inte har några jättemarginaler. Det är inte på brädorna som pengarna tjänas i någon högre utsträckning. Och få betalar nog 19 000 för en produktionsbräda…

    Prisnivåerna på lite vassare produktionsbrädor har nu i några år varit uppe på nivåer som gör att semi-custom märken och mindre tillverkare i mina ögon verkar bli mer och mer konkurrenskraftiga. Samtidigt minskar volymerna på antal sålda vindsurfingbrädor i världen stadigt, vilket gör det allt svårare för de större tillverkarna att försvara sin affärsmodell.

Logga in för att svara.

Installera Surfzone som app?
PNFPB Install PWA using share icon

Installera Surfzone appen genom att använda funktionen "Lägg till på hemskärmen" i Webbläsaren. På din iPhone/iPad, klicka på "dela" ikonen i webbläsaren och välj "Lägg till på hemskärmen".

PNFPB Install PWA using share icon

Installera Surfzone appen genom att använda funktionen "Lägg till på hemskärmen" i Webbläsaren. På din iPhone/iPad, klicka på "dela" ikonen i webbläsaren och välj "Lägg till på hemskärmen".

Surfzones app (PWA) har installerats.

Push notification permission blocked in browser settings. Reset the notification settings for website/PWA

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums Vindsurfing Konfen Vindsurfing Klubben vill köpa skolbrädor mm – vilka butiker?

Du måste vara inloggad för att skapa nya diskussioner.