Senaste nytt Forums Vindsurfing Slalom, Speed & Racing Slalom cup 2009 – Skåne cup

  • Slalom cup 2009 – Skåne cup

    Posted by klang on 15 september, 2008 at 13:05

    Vad tror ni om att köra lite mer slalom nästa år?

    Jag kastar ut lite idéer här som ni får såga och spika i. Till att börja med ska vi leta upp vilka klubbar i Skåne som kan tänka sig att arrangera en eller flera deltävlingar i cuppen. Jag kan tänka mig att stå som ansvarig för 1st cup tävling i Habo Ljung och 1st i Lomma, och står gärna som huvudansvarig tills någon annan vill ta den hatten. Vilka mer kan tänka sig att dra sitt strå till stacken?

    —- Att diskutera —-

    Slalom cup 2009 – Skåne cup

    Med samma koncept som SweSpeed cupen drar vi ut på bra prognos med förvarning senast kl.12 dagen innan. Platsen bestäms också efter prognos och avgörs av vilka som vill vara med och arrangera. Konceptet är att ha kul!

    Plats
    Det finns flertalet platser i Skåne där en del av slalomcuppen kan arrangeras. Varje plats måste ha sin lokala arrangör, gärna i en klubbs regi. Det som krävs är två funktionärer i en båt som sköter banläggning, start, och målgångsregistrering.

    Prognos och annonsering
    För att tävlings skall annonseras visar prognosen minst 10 m/s vid tiden för tävlingen. Annonsering sker via web och e-mail

    Starttid – första heat
    En flexibel slalomcup är lite trixigare jämfört med att köra GPS speed, bl.a. ska vi enas om starttiden för första heat och hur många heat vi kör varje gång eftersom en cup kan infalla på en vardag, och det blir ju tidigt mörkt i slutet av säsongen. Mitt förslag är att vi begränsar tiden vi kör tävlingen till April-Sept, första start kl 18, och att vi kör 3-5 heat beroende på banans längd och förhållande. Registrering görs senast 17.30, skepparmöte 17.45

    Båtfolk och Start/Målgång
    Vi behöver även frivilliga som lägger ut bojar, dessa snälla personer behöver vi först hitta och sedan belöna på bästa sätt. Preliminärt så kommer de funktionärer som även är anmälda i cuppen att belönas med poäng i cup tävlingen de arrangerar (ett slag med en 6-sidig tärning ger placering och motsvarande poäng).

    Kostnad
    Att vara med i en cupp tävling kostar 100kr, dessa pengar går till båt och funktionärer

    Startförfarande
    Start sker endast då vind är minst 8 m/s och varit kontinuerlig i 10 minuter, heat avbryts då vind går under 7 m/s.

    Signal+Flagga 3 minut kvar
    Signal+Flagga 1 minut kvar
    Signal+Flagga start

    Deltagande och segelsiffror
    Alla skåningar kan vara med i skåne cuppen, de som inte talar övertygande skånska betalar dubbel anmälningsavgift som går till eventuell tolk och övrig översättning. Dialekttest görs vid registrering. Alla deltagare skall ha unika segelsiffror som är lätta att känna igen. De som inte har SVF medlemskap och segelnummer ges ett temporärt segelnummer för skånecuppen minst två dagar innan första deltagande.

    klint replied 16 years, 3 months ago 17 Members · 29 Replies
  • 29 Replies
  • badjanne

    Member
    15 september, 2008 at 14:05

    Kanonide
    Om jag inte får ordning på jipparna hjälper jag till som funktionär om tävlingen blir i Klagshamn. Kan köra båt om du pumpar.
    Brigitte ställer oxå upp som funktionär och då blir det ordnung

  • klang

    Member
    15 september, 2008 at 15:04

    @Badjanne 499896 wrote:

    Kanonide
    Om jag inte får ordning på jipparna hjälper jag till som funktionär om tävlingen blir i Klagshamn. Kan köra båt om du pumpar.
    Brigitte ställer oxå upp som funktionär och då blir det ordnung

    Härligt, då har vi 3 slalom event klara för nästa år 🙂

  • styret

    Member
    15 september, 2008 at 15:10

    jag tycker det låter grymt!
    Bra initiativ som vanligt Klang!
    Det behövs lite rediga slalomtävlingar så alla som har köpt slalomplankor får se vad dom ska ha dom till… 😉

  • petter_f

    Member
    15 september, 2008 at 15:58

    Great idea. I remember my first ever race two autumns ago having just become a member at Klagshamn. I saw them having the pre-race meeting and someone prodded me and asked if I wasn’t going to join in. “Sure, why not”.

    Bang! Race on… kaos… adrenaline… everyone falling at the first mark. I didn’t care how I placed at the finish. Was a hoot to be part of the confusion.

    More racing… fun.

    [BTW does this post mean I have to pay 300kr rego fee?]

  • alexxx

    Member
    15 september, 2008 at 16:14

    Lysande Klang!

    Klart vi ska ha en slalom cup. Klubbtävlingarna har ju oftast inte så stort startfält, men det kan vi nog få här.
    Dialekttest e ju helt briljant!

  • styret

    Member
    15 september, 2008 at 16:37

    kommer alla tävlingsanslag ges ut på både skånska och svenska?

  • badjanne

    Member
    15 september, 2008 at 16:58

    @styret 499949 wrote:

    kommer alla tävlingsanslag ges ut på både skånska och svenska?

    Det är bara att öva innan förhöret
    http://www.klangfix.se/ordlista.htm#ordlista

  • marcus

    Member
    15 september, 2008 at 17:29

    Fantastiskt bra idé Klangen !

  • teamrider

    Member
    15 september, 2008 at 17:50

    Alla vi som älskar KLANG klappar nu…

    Lysande initiativ som vanligt. Vad hade skånsk vindsurfing varit utan dig?
    Hoppas det går att genomföra, slalom e´kul

  • faster

    Member
    15 september, 2008 at 18:43

    Världen är upp å ner! ena veckan ska vi mobba Klang veckan efter är han en hjälte som alla älskar?

  • mackee

    Member
    15 september, 2008 at 18:52

    Klang är KUNG

  • jester

    Member
    15 september, 2008 at 20:21

    Ny vecka nya direktiv… 😀

  • klang

    Member
    15 september, 2008 at 20:57

    Hahaha… tack allihop, härligt o läsa, skönt med nya direktiv 😉

    Visste väl att det var fler som är hungriga på mer slalom, det blir räser-spette-kaga nästa år!

  • jester

    Member
    15 september, 2008 at 20:59

    Spette-kaga=

    Spettekaka, spettkaka (eller på skånska: “spiddekaga” eller “spiddekage”) är ett bakverk och räknas som en skånsk specialitet. “Skånsk spiddekaga” är ett geografiskt skyddat livsmedelsnamn inom EU. Den måste alltså tillverkas i Skåne för att få bära namnet.

    En smet bestående av bland annat ägg, potatismjöl och socker ringlas mycket sakta under gräddningen på ett roterande träspett framför öppen eld. Proportionerna mellan ingredienserna är alltid en väl bevarad hemlighet och varierar mellan varje bageri. Få bakar dock med öppen eld numera utan använder gasollågor. Att baka över öppen eld kräver ständig tillsyn vilket inte gasollågorna gör. Då det tar flera timmar att baka en spettekaka är det ett tungt arbete att sköta kakan och samtidigt elda. Det krävs flera personer till det. Därför bakar mycket få bagerier idag över öppen eld. Endast någon enstaka finns kvar i Skåne och priset på de spiddekagorna är väsentligt högre. Om en kaka är bakad över öppen eld syns detta genast på färgen. Spettekakan får en djupare gul färg som markant skiljer sig från den ljusgula som är vanlig på “fabriksbakade” spettekakor. Smaken är också betydligt kraftfullare och en viss röksmak kan anas.

    Den färdiga spettekakan dekoreras med kristyr. Färgen på kristyren har lokala variationer liksom utseendet på spettekakan. På Österlen har man små spetsiga toppar som sticker ut från spettekakan och ofta rosa och grön kristyr. I norra Skåne har man endast vit kristyr i regel och inga toppar. Just topparna är speciella för Österlen medan färgen på kristyren kan variera från by till by även inom samma del av Skåne.

    Kakan är mycket torr i konsistensen. För att bevaras är det mycket viktigt att kakan sluts in i minst dubbla plastpåsar så fort man skurit upp en bit. Då håller den sig mycket länge i ett torrt utrymme.

    Man skär upp kakan med ett bågfilsblad och det är en månghundraårig tradition att såga ut små rektanglar ur den. Kronan överst på spiddekagan skall bevaras så länge som möjligt innan den sågas itu. Därför bärs den upp av “pelare” ända tills aptiten gör att även den och pelarna måste offras. Skär man med annat än bågfilsblad i en spiddekaga så förstörs den och smulas sönder. Spettekaka äts traditionellt som den är med mörkrostat kaffe som enda tillbehör. På senare tid har den även börjat serveras med glass och/eller konserverad frukt.

    Oftast ges spettekakor nuförtiden som present då någon fyller jämna år.

  • marden

    Member
    15 september, 2008 at 21:15

    jag gör också en kovändning denna vecka
    o tycker vi ska MOBBA klang iomed detta ,
    fan slalom innebär ju gippar o vem fan kan det!

Page 1 of 2

Log in to reply.

Installera Surfzone som app?
PNFPB Install PWA using share icon

Installera Surfzone appen genom att använda funktionen "Lägg till på hemskärmen" i Webbläsaren. På din iPhone/iPad, klicka på "dela" ikonen i webbläsaren och välj "Lägg till på hemskärmen".

PNFPB Install PWA using share icon

Installera Surfzone appen genom att använda funktionen "Lägg till på hemskärmen" i Webbläsaren. På din iPhone/iPad, klicka på "dela" ikonen i webbläsaren och välj "Lägg till på hemskärmen".

Surfzones app (PWA) har installerats.

Push notification permission blocked in browser settings. Reset the notification settings for website/PWA

Registrera dig

Använd ditt Facebook-/Googlekonto.

Eller e-post

[RM_Form id='2']

Välkommen

Ny diskussion i forum

Senaste nytt Forums Vindsurfing Slalom, Speed & Racing Slalom cup 2009 – Skåne cup

You must be logged in to create new discussions.