Halloj,
Vet inte om du fortfarande e intresserad men här har du en fri översättning från tyskan av screamer 130 ,2006 06 06.
”Även den största S hamnar i topp bland de okomplicerade och easy-going brädorna. Fanns det en golf-klass i detta test så hade S hamnat där tillsammans m Jp xcite 135, Starboard Carve 133 ohc Rrd zride135- brädor som helt enkelt är praktiska, komfortabla och duger till d mesta. För vem behöver väl en trimmad 3:er (segel?? 3kvm??). Mistralen täcker med överraskande passiva (?) ”börja plana egenskaper”, bra/ lugnt/ stabil åkkänsla, dämpad åkkomfort och mycket kontroll in de viktigaste kraven från denna klass´ tänkta köpare. Garnerat blir detta genomtänkta grundutförande (dvs segelkänslan…) med gipp-komfortpaketet. Detta innehåller- till skillnad från jp- ett skönare/sensiblare fotstyrning, ”svängstabilitetsprogrammet” ger stabilt kantgrepp och genomplanade gippar. En bättre bräda att lära sig gippar på finns det i stort sett inte i denna volymklass. Skrovformen (på däcket) tyder på anrik vård av denna modell (brädan), allting sitter helt enkelt som gjutet från kant-shapen via däck-padsen till stropparnas position.
Precis som en basutrustad golf uppnår tyvärr inte S topphastigheterna när testproffsen pressar den och vore inte första valbräda för en regatta. Men bland hobby racers blir den goda brädkontrollen kraftigt utslagsgivande och innebär att man kan gasa ifrån sina segelpolare. Med lite högre seglingskunskaper eller ett annat segel så ligger även S med i ledningen igen.
surf-rek. : S är för personer som har lämnat nybörjarstadiet (intermediate), för lite tyngre seglare, för choppiga spots, för stora segel (till 9kvm).
Graderat mitt i mellan freeride och freerace
Performance:
Plana genom vindhål: 90%
Ta höjd 90%
Speed medelvind: 80%
toppspeed: 80%
Manöverduglighet:
Snäva gippar: 70%
Powergipp: 90%
Easysurfing:
Kontrollerbarhet: 100%
Komma i planing: 100%
Lättgippad: 100%
Fakta: Volym 130 Vikt 8,4 Fena Mistral freecarve 42cm powerbox, carbon gfk.
Längd 253 bredd 69cm”
Där fick du testet, är inte så jäkla lätt att översätta tyskens sköna uttryck, blir lite osäker på vissa seglingstermer. Vad heter de tillex. att komma upp i planing?? Och laufruhe- kontroll??
Det är ju en skön längd på brädan ohc om inte bredden är för jobbig kanske den fungerar att leka lite i vågorna med..
Mvh
Peder