Aquario
Forumsvar skapade
-
Vad Jag vet har de flesta av Simmers brädor en automatisk Gore-tex ventil som man aldrig skall behöva röra eller bry sig om. Men är den borta borde det gå att köpa den som reservdel på hemsidan.
https://simmerstyle.com/product/goretex-vent/
- Detta svar ändrades 3 månader, 1 vecka sedan av Aquario. Anledning: Länk till reservdel
simmerstyle.com
Goretex Airvent - Simmer Style
Self Regulating Goretex © Airvent Most Simmer boards come for standard with a self-regulating Goretex © Air vent, which allows air to pass back and forth between the foam core and the exterior of the board, while being completely waterproof. … Fortsätt läsa
-
Jag använder ett stort mobilfodral/påse från Overboard. Trär snöret över huvudet och stoppar ned mobilen mellan våtdräkten och flytvästen med skärmen mot kroppen. Köpte den i en välsorterad XXL butik.
-
Tack för alla goda råd, men när min nyfikenhet tog över och ett bra erbjudande dök upp, gick det inte att motstå frestelsen att prova en ny typ av bräda.
Har bara använt den en gång i ganska byig vind med en del chopp och är mycket positivt överraskad av att man kan fördas mjukt och med kontroll över chopp och samtidigt ha gott om flytkraft när vindstyrkan dalar under planingsfart, det ger möjlighet att träna lättvindsmanövrer i väntan på nästa vindby.
Så en modern Freewave bräda över 100 liter är nog det närmsta Jag kommit en universalbräda som inte är bäst på allt men hanterar de flesta förhållanden.
- Detta svar ändrades 4 månader, 3 veckor sedan av Aquario.
-
En slalom/freerace i de mindre storlekarna är nog inte helt fel, har haft en JP supersport 130 som var en trevlig bräda men aningen svårplanad i i lättare vindar. Har också haft en 100 liters JP freestyle som var extremt lättplanad, men tyckte den hade tvivelaktig kursstabilitet, men det är väl det som är meningen med en freestyle bräda. Har inga ambitioner att bli freestylare eller vågryttare. Njuter mest av långa fina planingar med en bra Freeride bräda och segel under 7 kvadratmeter.
-
Tack för det rappa och ärliga svaret, det förklarar varför Jag aldrig hittat någon trots upprepade försök genom åren:-).
- Detta svar ändrades 6 månader, 1 vecka sedan av Aquario. Anledning: Felstavning
-
Tipset om Taboo Rocket är inget att tveka om, har själv kört 50 mil enkel resa för att köpa en bra begagnad bräda. Det är det definitivt värt jämfört med att köpa en ny för det tredubbla. Dessutom en riktigt bra bräda, både för nybörjare och mer erfarna. Den ser också snygg ut på bild:-).🤙
-
Att köpa så gamla prylar är att förstöra hela upplevelsen av windsurfing för en nybörjare. Försök få tag på något från 2010 och framåt. Då varar de längre. Efter 2016 blev segel och brädor lättare, åtminstone från Simmerstyle. Har inte så stor erfarenhet av andra fabrikat.
-
Simmer Freemove är också en bra bräda, kör själv en på 100 liter och 70 cm bredd från 2017, väger in på strax under 70 kg och tycker den fungerar bra även i lite hårdare vind up till 15 m/s, hade tidigare en 110 som var bättre i lätt vind men blev obekväm tidigare i hård vind och chop.
-
Tack för tipsen, har lyckats vika halsfliken nedåt så att den fastnar parallellt med blixtlåset, sitter inte speciellt hårt men tillräckligt för att inte fastna i fodret på insidan.
-
Med tanke på att nypriserna har stigit exponentiellt de senaste åren borde även begagnatpriserna hänga med lite. Är det relativt moderna prylar från 2005 eller nyare och skicket är mycket bra så kan 1/4 – 1/3 av nypriset vara en bra riktlinje. Eftersom utbudet på begagnad kvalitetsutrustning är relativt lågt och efterfrågan ganska hög är det rimligt att begagnatpriserna ligger något högre idag än för 5 år sedan, även om utrustningen åldrats.
Är det ett Simmer Icon 6.2 du vill sälja så är jag intresserad om det är helt och fint.
Är du villig att ge upp emot 3000 kr. för ett gammalt Simmer?
Tror att säljaren släpper det omgående!
3000 är väl lite att ta i, inte kostar väl ett nytt Icon 6.2 av fjolårets model 9000:-, men någonstans runt 1000-lappen kan vara rimligt beroende på årsmodell och skick.
-
Med tanke på att nypriserna har stigit exponentiellt de senaste åren borde även begagnatpriserna hänga med lite. Är det relativt moderna prylar från 2005 eller nyare och skicket är mycket bra så kan 1/4 – 1/3 av nypriset vara en bra riktlinje. Eftersom utbudet på begagnad kvalitetsutrustning är relativt lågt och efterfrågan ganska hög är det rimligt att begagnatpriserna ligger något högre idag än för 5 år sedan, även om utrustningen åldrats.
Är det ett Simmer Icon 6.2 du vill sälja så är jag intresserad om det är helt och fint.
-
För någon månad sedan satt jag också och räknade på vad det skulle kosta att köpa ny utrustning av samma kvalitet och prestanda som den 5 – 10 år gamla utrustning jag äger. Det visade sig kosta lite över 100 000 att köpa ny likvärdig utrustning till fullpris om allt skulle bli stulet eller brinna upp. Men jag tycker att det är värt att ha bra prylar även om det är få tillfällen med idealiska förhållanden där jag seglar, så vill man få ut så mycket av det som möjligt när man väl får till det.
Håller med tidigare inlägg, man behöver jämna ut hobbybalansen om döttrarna ägnar sig åt ridning och konståkning och frugan köper dyra gymkort så kan man lite då och då utan samvetskval unna sig ett fint segel, en bättre begagnad bräda eller en kolfiberbom som håller många år.
-
Har aldrig behandlat mina segel med några kemikalier eller annat klet, en liten avsköljning med färskvatten och låta det lufttorka uppriggat har hållit mina segel i nyskick under decennium. förvarar det ofta uppriggat i ett skjul under högsäsong.
- Detta svar ändrades 4 år sedan av Aquario.
-
Jag skickade en fråga till tullverket om vad som gäller vid köp av begagnad utrustning i Norge och här är svaret:
Det är tullavgift på 12 procent samt moms på 25 procent på windsurfingsegel från Norge. Om seglet är tillverkat i/har sitt ursprung i Norge och du kan få ett ursprungsintyg som bevisar det så blir tullavgiften noll procent.Tullavgiften, som betalas om kostnaden för varan överstiger 1700 kronor, beräknas på varans inköpspris + eventuell fraktkostnad. Momsen, som betalas oavsett varans värde, beräknas på varans inköpspris + eventuell fraktkostnad + eventuell tullavgift.
Förutom moms och eventuell tullavgift kan du även behöva betala transportföretagets avgifter. För att få reda på hur mycket som du behöver betala för hanteringen av ditt paket behöver du kontakta transportföretaget i fråga.
Om du skulle ta med dig windsurfingseglet själv från Norge så gäller följande:
Om du tar med dig varor från ett land utanför EU och resan till Sverige sker med flyg eller färja i kommersiell trafik får du tull- och skattefritt ta med dig varor för 4 700 kronor. Om resan sker på annat sätt kan du ta med dig varor för 3 300 kronor utan att betala några avgifter. Varorna måste transporteras personligen.
- Detta svar ändrades 4 år sedan av Aquario.
-
Hittade ett väldigt fint segel på Norska siten finn.no, men transporten blir orimligt dyr, dessutom skall det förtullas, betalas moms och eventuellt andra skatter. det blir nog att köra dit själv om det skall löna sig. Om det är någon som färdas till Norge och vill ta med ett segel hem är det bara att skicka ett PM.