bicless
Forumsvar skapade
-
Glömde en chinook alubom på lilla sand Värmdö förra helgen. Skicka gärna Mail om ni sett den. Mattias@surfspot.se. Ser ut som bilden men med hängselelior och upphal.
-
Starboard och Fanatic är det många som gillar. Klart vanligast på racescenen. Starboard isonic är väldigt lättåkta (i alla fall de lite större storlekarna) och galet snabba. Vill man vara snabb i stökiga förhållanden är Severne Fox underbar. Grym komfort på den. Patriken är erkänt snabb och kända för att vara välbyggda. Lite mer teknisk än ex Severne men endå inte svåråkt. Jobbar på surfspot och vi säljer ex Patrik, Severne, Starboard, Exocet.
-
Vi (surfspot) har sålt ca 12. Superkul bräda, vi har den som demobräda också. Men kona klassen lever och drar rätt många på sina race.. Slalom står stabilt med sin cup och foil växer så det knakar med många nya deltagare för i år. Så finns ju en del spännande att tävla på.
-
Severne har hoppat lite mellan 460 och 430 på 6,7:an. Det beror på att båda funkar. Precis som andra skrivit ger 430 en mjukare rigg vilket passar många. 460 ger lite styvare rigg vilket kan vara fördel om man är tung. Andra tillverkare har också velat. Sailloft som utvecklas av 2 tyngre grabbar drog generellt ner till kortare master efter de hade gjort mer kontroller med lättare seglare. Alla lättare föredrog den kortare masten och brytgränsen blev rätt hög vikt så officiella rekommendationerna ändrades.
-
Finns foil för alla. Skall man svänga och leka så low aspect vingar som slingshot, Starboard supercruiser, Neil pryde Glide etc. För fart och race så high aspectvingar typ Starboard race, phantom race. Sen finns mittenkategorin med medium aspect vingar typ afs 85 F800, starboard freeride mfl. Low aspect kör man gärna med små segel, 3,7-7,0. High aspect med större 6,0-10. Medium aspect 5-9. High aspect kräver breda brädor, oftast kör man över 81-100cm bred och bred tail. Low aspect funkar även på smala brädor, 65-70 funkar oftast bra. Medium aspect mellanbreda eller breda brädor 70-100cm.
-
Hej
Jag jobbar i surfbutik (surfspot.se) och rätt vanligt att många köper för svår bräda, dvs utan centerbord och sen vill byta till en med centerbord. Jag skulle absolut rekommendera börja med en med centerbord.
Har du inget centerbord behövs hög fart eller bra teknik för att kryssa och det är tillräckligt mycket annat att träna på och lära sig en denna grymt roliga sport.Bic Beach är bra startbräda, hållbar och lättåkt. Enda nackdelen är den är lite tung 16kg
AHD Zen är ett bra alternativ om man vill ha lite lättare, den är byggt i glasfiber sandwich och väger 12,5 i 170 liters och 13,5 i 190 liters.
När man är grön spelar vikten inte så stor roll annat än när man bär den. Men när du seglat nån säsong och börjar använda fotstroppar är det stor skillnad på 10, 13 och 16 kg.
Så då vill man gärna ha den lättare.
Mattias
-
Vinden är i alla fall gratis så rökiga kostnaden är låg. Till skillnad mot wakeboard (Bränsle eller kort i parken), skidåkning (liftkort) Osv. Grymt kul sport också.
-
Starboard Foil X har vi testat. Den är väldigt lättkörd. Men den foil X och stor vinge (typ supercruiser) och 5,5 kvm foilar du lika tidigt som en racefoil och 9kvm. Men du kan inte ta samma kryssvinklar. När man börjar med foil är det oftast enkalre segla upp foilen i fart, dvs öka fart och sen lyfta lite långsamt. De korta foilbrädorna seglas ej så, de seglas upprätt och man pumpar upp dem i foil redan i låg fart. De går direkt från oplanande till foilläge. De skall vara superkorta för detta skall funka bra, gärna 190cm. Så man behhöver anpassa sin stil till vilken typ av foil och bräda man kör. Båda koncepten är superroliga. X konceptet med superkorta brädor och stora vingar möjliggör enkel foil i lättvind med små segel, enkla stabila jippar, foil möjligt i låg fart, hopp och lek. Motsatsen racefoil ger grymma kryssvinklar och hög fart. Freeride är mellanting.
Jobbar på surfspot.se, lägger till det då fotnoten försvunnit.
-
För vindsurf är Starboard supercruiser den enklaste jag kört, snudd på autopilot. Testat 7-8 olika nu. Beställt hem Reptile för test. Den är antagligen inte perfa för just vindsurf utan bör passa bättre för Winge, Wake och Surf. Jobbar på Surfspot vilket inte längre framgår då fotnoten försvunnit från inlägg forum.
-
Renodlad foilbräda eller kombibräda beror väldigt mycket på vilken foil man kör. Starboard supercruiser ovh np glide funkar exempelvis bra på kombibrädor. Men foil med långa stag som afs 105, Starboard race mfl behöver brädor med bred tail för att fungera bra. Så lite olika koncept.
-
Snabb hårdvindsbräda hade jag spanat in Severne Fox. Den skär som en kniv i chopp och blir därmed väldigt snabb och bra komfort också. Många kör nog snabbare på en fox än en slalom i stökiga förhållanden (allt annan lika). Jag har kört 105 ner till 4,7, funkar kalas. För mig funkar den kombin upp till 15/16m/s med en liten fena (kör då 28cm). Skall man köra ännu mindre segel tror jag 95:an är bättre.
- Detta svar ändrades 4 år, 9 månader sedan av bicless.
-
Vet inte om det är orginalet du har. Min erfarenhet av det är at det håller för nästan allt. Men visst kan man ha otur. Denna är orginal easy uphaul.
https://www.surfspot.se/easy-uphaul-chinook-upphalslina.htmlFlera märken har gjort kopior eller liknande lösningar.
-
Hard Shell funkar kanon för vindsurf. Mystic Majestic avlastar mycket bättre än vanlig midjesele för mig som har klen rygg. Det är såklart individuellt vad som passar en men vill man fördela kraften är hard Shell kanon.
-
Sammanfattning av eventet uppe på Södertörns hemsida: https://sodertornsurf.wordpress.com/2019/05/27/15-vindsurfare-trotsade-kastvindar-blixtar-och-regn-i-2019-ars-upplaga-av-downwindern-galo-dalaro/
-
Lite foton från idag. Kastvindar, blixtrar och regn kunde inte hålla 15 tappra själar borta från att segla Gålö – Dalarö. Tack till alla deltagare och funktionärerna. Funktionärer var: Emma Sundvall Ola Sundvall Emil Sundvall Lars Klasén Claes-Göran Gunnarsson Teo Argulander Deltagare: Stefan Voxby Rikard Almqvist Tobias Bodin Erik Schnitzler Claes Jiveman, Johan Wrigge, Fredrik Englund Mattias Gunnarsson Mattias Wallblom Stefan Steve Sundheden Oscar Peterson Peter Lindvall Dario Trono Magnus Westman Sophia Kniberg. Arrangör: Södertörns surfklubb