

jp360
Forumsvar skapade
-
Är själv 2m och har samma problem. Har tidigare kört N.P Search, som var Dunkerbecks segel, och tyckte de fungerade perfekt rent höjdmässigt. Bytte sedan till Severne Blade för jag ville ha ett hållbarare och stabilare segel(skillnaden var stor) men tyvärr är utskärningen i mastfickan ca 7cm lägre på högsta punkten, vilket blir för lågt. Ezzy är samma problem med. Provade även N.S Ice&Duke i tron om att de skulle fungera bättre eftersom Dunkerbeck använder dom (Duke). Visade sig att det var samma höjd som Blade. (antar att Dunken kör prototyper)
Har även varit i kontakt med Severne för att se om deras S-1 var annorlunda och det var den. Enligt dom skulle den motsvara N.P Search´s mått. Problemet är bara det att S-1 är ett sideshore-segel med mindre drag i än deras Blade. Tyvärr brukar lång längd ibland följas av tung vikt (i mina fall 105kg) och då behöver man all kraft man kan få.
Provade mäta ett par Goya 2006 – visade sig vara lika höga som N.P Search.
Hade varit intressant att höra vilka fler modeller som har hög mastutskärning! -
jp360
Medlem7 september, 2007 vid 07:06 som svar på: Försäkringsfråga -pajjad bräda på resantips önskas.@Supasonic 412213 wrote:
En spricka framför fotstropparna är ju en klassisk plattlandningsskada och även om det inte ser mycket ut på utsidan är brädan alltid omöjlig att laga på ett bra sätt, eller är det någon här som har lyckats??? Flygskador är väl oftare dingar eller hål i botten etc. när en vass kant gör ett hål på brädan.
.sJag har haft två brädor som har varit knäckta framför stropparna. Båda blev lagade av Mr. Shaper Anders Borg. Kan inte märka att dom har blivit lagade förutom rent kosmetiskt.
http://www.magicwave.dk/repair.php
Killen är grym på både att bygga (har byggt flera av Lars Pedersen & flera andra av den danska elitens brädor som sedan blivit lackade i resp. märkes grafik) och att reparera. -
Tack för era svar.
Såg att Nautic hade rea på sina demoprylar. http://www.nautic-surfogski.dk/
Vad tror ni om en Cabrinha Custom 138 2007.
Tro ni den är bättre än brädan jag fick till mina kites (North Defender L 2005) elller skall jag bara fortsätta med den för att sedan köpa en riktig vågbräda.
Förstår att detta är en fråga med många olika svar men tycker ändå det skulle vara intressant att höra vad ni som kan tycker. -
Tänkte bara tipsa om följande
http://www.fotosidan.se/classifieds/view.htm?ID=63792Grymt bra objektiv för fotografering av surf.
Mkt bra pris med tanke på att konvertern ingår.
Vid bra ljusförhållande spelar objektivet bra tillsammans med konv.
Har även använt konv. till 70-200 2.8 som spelar bra ihop i alla ljusförhållanden. -
Här kommer lite mer bilder från tävlingsdagen. Att det var bra tryck i vågorna råder det inget tvivel om!
-
Problemet med IS ær att vid snabba sporter som vindsurfing dær objektet ofta kommer rakt eller snett emot en hinner som sagt inte gyrona alltid stabilisera sig. Man kan då vælja att kameran ska antingen prioritera att ta bilden exakt nær du trycker av och møjligen riskera viss skakoskærpa eller prioritera att låta gyrona stabilisera sig och då riskera att missa tajmingen i hoppet el. movet som surfaren gør.
Har pratat med några yrkesfotografer inom sportfoto. De som har IS objektiv brukar stænga av IS nær dom fotar snabba sporter.
Men som jag sade i det tidigare inlægget fungerar IS vældigt bra vid många andra typer av motiv. Vill bara klargøra att det inte kommer gøra under med dina vindsurfbilder. Sen får man sjælv avgøra om det ær vært mellanskillnaden mot ett vanligt objektiv. -
Skulle inte rekommendera att køpa någon IS modell i tron att dom tar bættre vindsurfbilder. IS fungerar utmærkt vid stillbilder nær det t.ex ær lite dåligt ljus(gør att man kan ta med lite længre slutartid utan att få skakoskærpa). Problemet vid vindurfing ær att gyrona i IS inte alltid hinner stabilisera och man riskerar missa skærpan.
Hare sjælv satsat på Sigma 70-200 2.8 & Sigma 100-300 4.
Dessa objektiv fungerar bra med konverter. 100-300 ær væl det objektiv jag oftast anvænder till surfing (70-200 ænvænds mer som en vardagstelezoom då den ær lite smidigare att ha med.
Vill man satsa på ett vældigt smidigt och bra teleobjektiv, och inte ”behøver” blændare 2.8, kan Canon 70-200 4L rekommenderas (mindre och lættare æn både Canon & Sigmas 2.8 varianter).
Till ovannæmnda objektiv kan Soligors 1.4 konverter rekommenderas.
Mkt billigare æn Canons och fungerar, till skillnad från både Canons & Sigmas, på alla objektivmærken. Skærpe och snabbhetsmæssigt ær det ingen skillnad mot Canons och t.om lite bættre æn Sigmas eget. -
I danska Krik kan man ibland få liknande förhållanden.
Kolla länk nedan med Lars Petersen D-99. -
Jag har ett Arrows W.B Racing -02 12,3m2 (endast använt 5ggr=toppskick) kräver endast 288cm bom.
Har även en mast, 550cm Arrows Ultimate Race -02. (toppskick)
Paketpris 3700:-
Johan
jp360@hotmail.com
0705-360987