maglu
Forumsvar skapade
-
Kul läsning och informativt. Nostalgi…länge sen jag var inne på Steffo, Konfen, Surfzone, skönt att se att det lever 🙂
Min egen erfarenhet av foil-windsurf.
Har kört med en stor RRD-vinge, speciellt för SUP och Wing, men jag har mest kört med segel…det jag kan bäst.Jag satte en foilbox plus mastskena i en 120 liters Våg-SUP jag inte använder (en custom High Coast Surf Designs), som faktiskt funkar riktigt bra.
Några designegenskaper som verkar passa ändamålet.
En ickeplanande rocker/vågshape som jag tycker glider rätt bra i “mellan”-fart, där en normal freeride ws bara skulle plöja. Avfasade rails på undersidan som många dedikerade foilbrädor verkar ha. Den landar mjukt när man kommer ner lite oplanerat hårt. Det var riktigt jobbigt på en SUP i våg-lineup, då den betedde sig som en tvål, gled undan åt fel håll vid balansering (som att cykla med armarna i kors…). Därav blev den liggande oanvänd som våg-SUP. Även den långa kraftiga rockern gör att en kommer ner lungt och fint om man råkar dyka.Lyckades med lite tur får en riktigt bra vinkel på vingen också, brädan ligger neutralt planande på vattenytan och kan gå sömlöst från vattenytan till flygläge.
Nästa steg är väl att fundera på att placera fotstroppar på något bra ställe. Känns som man kanske börjar med främre foten?
Ett klipp:
https://www.facebook.com/magnus.lundin2/videos/10158379943313100Funderar även på dedikerad windsurf-foil. Men svårt att testa nåt i norrland, och mycket pengar att chansköpa…
-
Nöjd med 5:an även om jag inte provat annat än GoPro.
Bra batteritid jämfört med 3 och 4. Trevligt med skärmen. Kan köra slimmat utan dyk-hus då den är vattentät. Även om jag kör dykhus oftast för att vara på säkra sidan, läst en del att hårda vattenstötar och krascher kan ge läckage. Lite jobbigt att byta lins på kameran dock då dykhuset ska vara utan… Sitter hårt.
Lite synd att det behövs ett så omslutande skal då man kör utan dykhus, som gör att man inte kommer åt batterilucka osv utan att ändå öppna case och pillra. Kanske finns nåt ännu mer slimmat och öppet 3:e part case för mindre påfrestande filming, inomhus osv, där man kommer åt allt. Nu kommer man åt usb om man tagit bort luckan innan = helt oskyddad för fukt/damm. Men man kommer inte åt batteri och minneskort alls utan att ta ur skalet. -
Skölj med svag ättikslösning. Jag har en petflaska vatten + ca 1msk ättika i.
Enkelt och billigt. Luktar inte gott såklart just när man sköljt, men tar bort sura doften och luktar bara gummi när torkat.
Sen skotork eller på element- Detta svar ändrades 7 år, 4 månader sedan av maglu.
-
Det är bara “geostationära” satelliter som måste vara på samma plats på himlen, som ligger över ekvatorn. T.ex då man behöver rikta en satellitmotagarantenn mot den. GPS-satelliterna är inte geostationära:
https://en.wikipedia.org/wiki/Global_Positioning_System#/media/File:GPS24goldenSML.gif -
Precis Jopi, Om man hade kunna öppna laddluckan utan att knäppa upp plastskalet hade det kanske varit lite smidigt. På min gamla 3:a hade jag aldrig batteriluckan ditsatt, utan satte en liten skumbit på vattenhuset som tryckte fast batteriet, så slapp man öppna två luckor för att byta batteri ute.
Kanske går att hitta nån liknande lösning med vattenhuset på 5:an. Så man inte behöver ha alla luckor på plats
-
Har kört 5:an några månader utan extrahus. Hittills gått bra. Men efter ovanstående klipp kanske man får köpa ett hus, även för att spara på skärm och lins….
https://www.youtube.com/watch?v=Hfzvv8OM3LoNär man ändå har plasthuset kan man lika gärna fippla med en helt hus istället. Då slipper man också en superblöt kamera om man vill byta batteri eller sd-kort.
-
Jag har kört metoden som Sailortrash nämner, med varianten en “hundkrok” som jag drar i botten i knädjupt vatten, och en boj (flaska e dyl) på linan med karbinhaken, så man hittar kroken vid landning. Känns ännu mer safe att va en bit ut i vattnet jämfört med bland stenar osv på stranden.
-
har kvar min Drops crossover 104, även om den är väldigt få gånger på vattnet nu, så var jag väldigt nöjd med den. Hittade denna då den var ny…lite info med google translate 🙂
http://www.windnews.it/2009/01/09/drops-crossover-10408/ -
Vore kul…ska fundera lite.
-
Lite off i ämnet men handlar ändå om öronproblem vid surf. Jag har trånga örontrumpeter, så har sjuka problem med flygningar då jag inte kan tryckutljämna. Blivit klart bättre med såna där pluggar inför landning, så då gör det inte vansinnigt ont. Däremot kan jag ha kvar tryck i öronen flera dagar efter flygning. Trots nezeril och inga förkylningar.
Till ämnet…så har jag flera gånger efter surf varit med om att det börjat spränga som öroninflammation/flyglandning. Ofta ett par timmar efter surf med mycket spolningar (fast bara utomlands i varmt vatten). Jag tror detta har berott på att jag fått in vatten bakvägen via “trumpeten” som ligger o gosar till sig och expanderar på något vis, med ett tryck som effekt. Gjort galet ont, tills jag kört nezeril så har det släppt oftast. Antar de flesta varit med om att om man böjer sig fram kvällen efter surf, kan få en flod av vatten genom näsan från bihålor osv…hehe. Gissar att mitt problem är samma fast i öronen och att det ligger kvar. -
@Robin 738352 wrote:
Om man petar långt in med en tops och det plötsligt gör ont/ blir jäkligt obehagligt – då har man nått benet.
Eller så har man nått trumhinnan om det plötsligt gör ont och samtidigt det lever om 🙂
-
-
Jaså hamnade det i Sundsvall också ☺ . Blev rätt lyckat, bra vind, sjukt fint ljus och det vara bara fotografen som frös. Synd han var o lånade mina täckbyxor och missade bakåten…fast det kanske var lika bra, på film kanske det inte inte var så magiskt och nära som det kändes. Gav iaf mersmak att ladda bakåt.
-
Det är så snabbt att skruva av mina så slipar oftast i riggen. Provade faktiskt göra ett litet verktyg med ett bryne och ett stöd som skulle hjälpa till att hålla 45 grader, för att kunna slipa med medarna kvar. Men blev aldrig riktigt bra. Men borde gå…ungefär som brynen till slalomskidor.
Vindsökarn:
Eftersom mina medar var laserskurna var radien redan där utifrån cad-ritning 🙂