rickard_nr1
Forumsvar skapade
-
jag köpte en blast 100 i våras. mest för att de inte fanns några 100l slalombrädor beg. Just då. att de föll på blast å inte fox å dyno var helt enkelt att blast har tuttlebox vilken underlättar avsevärt om du ska ha en bättre fena tex kol från zfin eller någon annan tillverkare som gör fenor mer åt slalom hållet än g10 freeride där merparten är powerbox. blasten går väldigt bra med kolfena och är både snabb och väldigt stabil. Den kräver en viss lära kännatid i gippar a men man vänjer sig och troligen förbättras gipptekniken med det.
PS jag ska sälja min 100l blast om nån läsare är sugen då jag tillslut hitta en falcon istället😊
- Detta svar ändrades 12 månader sedan av rickard_nr1.
-
Så ser min senaste version ut av bomlås, har använts i snart ett år och funkar utmärkt
-
Om de håller för evigt så lär de inte sälja så många och blir nog så dyrt att ingen kommer ha råd. Monofilm är nog det sämsta materialet som finns egentligen, gjort för att man ska byta segel vartannat år. Säkert billigt att tillverka oxå.
Har du sett deras priser? Står på deras hemsida och är inte nämnvärt dyrare än något annat fabrikat. Om monofilm va så dåliga stt man tvingas byta varannat år, hur kommer det sig att folk fortfarande åker runt på segel som är över 10år gamla ?
Tillverkningsprocessen borde iaf va mycket dyrare. De kanske kör intropris då de är nya på marknaden och/eller kapar mellanhänder och säljer direkt, priset på hemsidan tyder på det.
Ja visst kan man köra på 10 år gamla segel. Beror på hur ofta de används. Poängen är att monofilm är ett väldigt känsligt material. Blir lätt repor, veck och bulor även om man är jättenoga. Det kan du väl ändå hålla med om.
givetvis kan det vara lockpriser men i windsurfing.tv poden lät inte som att de skulle vara konkurrenskraftiga än mycket dyrare än alla andra.
jo skynkliga och repiga kan jag köpa men de lär nog även north bli, ser man hur en del hanterar sina segel så är mycket av skrynkel och repor självförvållat när man riggar på grusplan, asfalt osv 😉
-
Om de håller för evigt så lär de inte sälja så många och blir nog så dyrt att ingen kommer ha råd. Monofilm är nog det sämsta materialet som finns egentligen, gjort för att man ska byta segel vartannat år. Säkert billigt att tillverka oxå.
Har du sett deras priser? Står på deras hemsida och är inte nämnvärt dyrare än något annat fabrikat. Om monofilm va så dåliga stt man tvingas byta varannat år, hur kommer det sig att folk fortfarande åker runt på segel som är över 10år gamla ?
-
Den såg väldigt kompakt ut men frikopplingen känns lite lurig om man inte har så spännt uthal, tråkigt om den slår i bommen och släpper, jag har gjort en ny variant som är mer kompakt som jag kört med sedan i höstas. Funkar kanon för mina behov och bygger inte så mycket mer än någon cm ut på var sida om seglet. Vet inte va de är för behandling på metallen jag kör för den rostar inte heller.
Senaste versioner ser ut så här
http://windsurf.elvs.se/models/smartlock/smartlock.html -
Sådär , första prototypen klar för test , känns faktiskt riktigt bra😁
-
Nytt experiment 😆, inspererad av lisa windsurfings snabbkoppling på uthalshornet tänkte jag försöka göra en liknande variant. Lite cad, några prototyper i skrivaren och nu är det snart läge att prova den. De är alltså en snabbkoppling på uthalet som sätts i öglan 👍🤙
-
Vad säg som adaptrar för att passa foilvingar mellan märken?
Kan nog bli en rejäl hit
Ja det är säkert en kanonlösning dock behöver någon göra modellen, jag är själv ingen vidare designer men hade jag haft två delar som ska passa ihop skulle de säker gå att prova sig fram. Jag är dåligt insatt i foil men har förstått att många foiler är låsta till sina vingar utan valmöjligheter så du har nog rätt i att en otroligt flexibilitet skulle uppnås av några adaptrar.
-
Hade tappat bort min masttopp någonstans men va gör väl de när man kan göra en ny 😉
Slänger även med bild på min “remix” av en annan deep tuttle adapter som jag själv kör med (min har ingen text, den är för de andra i viken 😉
-
Jag kör västkusten och de enda jag märkt på alubommar är att plasten spricker av ärjet under. Aluminiumet håller allt ok. Däremot är de ju svikten som skiljer även på småbommar. Jag lär inte gå tillbaka till alu av den anledningen och de är bara därför. Viktskillnaden är försumbar men styvheten är märkbar.
-
Jo men de ska ju funka annars hade de ju knappast märkt den om den går av innan maxlängd. Kör på bara
-
Jag skickade in de flesta kring bohuslän som låg på spotguide när peter körde igång findwind , sen har de tillkommit en hel del nya spots så findwind är ljusår bättre än gamla spotguide🤙
- Detta svar ändrades 3 år, 4 månader sedan av rickard_nr1.
-
Hej,
Jag har haft Gopro 3 black en 7 black och nu max(360). Kvaliten har blivit bättre för varje gång jag bytt och filmen i sig är inget större att klaga på men har börjat tröttna på Gopro och kommer nog prova ett annat fabrikat nästa gång (eller i alla fall ge de en chans).
Gopro appen är helkass. Nära påtvingande att man ska skaffa dreas cloudtjänst. Varje gång man öpnar appen är de rörigt och man blir erbjuden en “rundtur i appen” som man vore en guldfisk som glömmer varje gång. Hanteringen i övrigt i appen är ologisk och seg.
Hade ett garantiärende om min 7a där goprorepresentant betedde sig oerhört arrogant(behöver inte gå djupare de räcker med att de är arroganta vid kontakt)
Gpsen är knappast pålitlig har du tur visar den i snitt 5km/för lite men den kan även visa 0, inte spara informationen alls eller visa 300. Både 7an och max har samma problem.
Kort och gott är kul att kunna filma sig själv men allt som förväntas av Gopro är allt annat än vad jag i alla fall upplever.
Insta 360 har jag inte provat men läst lite om och verkar vara en bra utmanare. -
Beställde en Gopro max häromdagen och får känslan av att man nog hade haft de gött av att få ut den på nån kortare arm en bit från tex riggen. Har ni några idéer?
-
Så här har jag gjort, klart stabilare